„10 km + 100.“ Nori pasivyti ir aplenkti. Beprotiška, ką daro  (1)

Kartais sunku atskirti vieną nuo kito.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© HUNGQUACH679PNG (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/drone-maverick-may-fly-war-sky-6785196/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nori pasivyti ir aplenkti Ukrainą pagal veiksmingą bepiločių orlaivių naudojimą karyboje. Ukrainos kariuomenei labai gerai sekasi susidoroti su okupantų šarvuočiais net turint minimalius artilerijos sviedinių kiekius, nes jiems rado pakaitalą – dronus.

Karo tyrimų instituto analitikai (ISW)  išanalizavo „dronų karo“ Ukrainoje situaciją.

Leidinio „Washington Post“ žurnalistai yra paskelbę straipsnį apie „dronų karą“. Jie rašo, kad nuo 2023 m. rudens Rusija sustiprino savo radioelektroninės kovos (REB) sistemas, kad mūšio lauke galėtų susidoroti su Ukrainos dronais. 

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2802 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Ukrainos bepiločių orlaivių operatoriai praneša, kad dabar fronto linijoje 10 kilometrų spinduliu danguje vienu metu gali būti iki 100 tiek Ukrainos, tiek Rusijos bepiločių orlaivių, todėl kartais labai sunku atskirti savo droną nuo priešo drono. 

Ukrainos kariškiai sako, kad rusai supranta ukrainiečių dronų operatorių vertę, todėl paskelbta tikra jų medžioklė. Priešas smogia raketų paleidimo sistemomis ir valdomomis aviacinėmis bombomis.

Rusijos gynybos pramonė pradėjo gaminti dronus, galinčius veikti įvairiais dažniais. Tokius dronus vis sunkiau trikdyti REB sistemomis, be to, su kiekviena nauja diena mūšio lauke abi pusės naudoja vis daugiau FPV dronų. 

 

Vienas iš Ukrainos kariuomenės dronų operatorių sakė, kad per dieną danguje pastebi 70-90 priešo FPV dronų, tačiau visus juos numušti nerealu. Kartais rusų dronai turi užtaisą, kuris sprogsta net ir po to, kai ukrainiečių kariškiai droną numuša.

2023 m. rudenį ISW pastebėjo, kad palei fronto liniją padaugėjo Rusijos žvalgybos ir FPV dronų naudojimo atvejų, taip pat Rusijos armijos skundų dėl to, kad trūksta tinkamų REB priemonių, ypač pietų Ukrainoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(10)
(16)

Komentarai (1)