„Atvyksta nauji daliniai.“ Rusai blokuojami. „Tai labai ilga istorija“  ()

„Jei jiems pavyksta kur nors pažengti šimtus ar du šimtus metrų į priekį, tai dar nereiškia, kad jie turi realių šansų paimti Časiv Jarą.“


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=775642274748853&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Časiv Jaro rajone yra tikrai sudėtinga, nedidelė įsibrovėlių pažanga nerodo realios galimybės užimti miestą iki gegužės 9 d.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 5-osios atskirosios puolimo brigados 2-ojo puolimo bataliono vado pavaduotojas Oleksijus Tarasenko teletone pasidalijo nuomone, kiek realu Rusijos kariams paimti Časiv Jarą iki gegužės 9 d.

„Aš asmeniškai įsitikinęs, kad tai yra visiškai nerealu. Mes jau girdėjome daug panašių teiginių, iki kurios datos jie turėjo paimti Bachmutą ir toliau, iki kurios dats jie turėjo paimti Avdijivką. Priešas patiria tiesiog didžiulius, milžiniškus įrangos ir gyvos jėgos nuostolius. Ir vis dar nėra jokių užuominų apie visišką sėkmę šia kryptimi. Tai labai ilga istorija, ir jei jiems pavyksta kur nors pažengti šimtus ar du šimtus metrų į priekį, tai dar nereiškia, kad jie turi realių šansų paimti Časiv Jarą“, – pabrėžė Tarasenko.

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5326 4

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Apskritai situacija Časiv Jaro rajone tikrai sunki, rusų okupantai bando prasiveržti iš kelių pusių, tačiau Ukrainos pajėgos sėkmingai gina savo pozicijas.

„Tradiciškai priešas bando veržtis į priekį keliomis kryptimis, tačiau Časiv Jaro apylinkėse jam sėkmės neturi. Jam nežymiai pasisekė į pietus nuo Časiv Jaro, kur pasiekė Siveskij Doneco-Donbaso kanalą, bet ten mūsų daliniai jį atstūmė. Taip pat žinau, kad jie bando veržtis į šiaurę nuo Časiv Jaro, bet kol kas nieko kritiško neįvyko, gynyba stabili. Atvyksta nauji mūsų daliniai ir gana sėkmingai vykdo pozicinę gynybą“, – pabrėžė kariškis.

 

Be to, pažymėjo Tarasenko, FPV dronai šiuo metu yra ypač svarbūs šioje srityje, nes suteikia pranašumą prieš priešą, leidžiantį sustabdyti Rusijos atakas net pozicijų prieigose ir sunaikinti didžiąją dalį priešo technikos.

„Tai gana pagrindinis įrankis mūšio lauke ir jis pirmasis atlieka savo darbą. Artilerija, naikindama judančią techniką, neturi tokio tikslumo “, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(4)
(123)

Komentarai ()

Susijusios žymos: