„Žemiausias lygis per 11 mėnesių.“ Ką slepia Kremlius  (12)

Rusijos naftos perdirbimo gavyba žlunga.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© ©Газпром нефть (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=FPxnw8zlzHA&list=PLYUrUDm-Y1SjNB0tXoILqphs6ZTK035p7&index=11

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naftos perdirbimo gavyba žlunga ir yra žemiausiame lygyje per 11 mėnesių, o potvyniai netoli Orsko trukdo vietos naftos perdirbimo gamyklų veiklai ir lėtėja Ukrainos bepiločių orlaivių atakų pažeistų gamyklų remontas. Tai pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.

Anot analitikų, nuo balandžio 11 iki balandžio 17 d. Rusija per dieną perdirbo 5,22 mln. barelių naftos. Apie tai žurnalistams pranešė šaltinis, susipažinęs su pramonės duomenimis. Tai yra apie 10 000 barelių per dieną arba 0,2 % mažiau nei ankstesnis septynių dienų vidurkis, rodo „Bloomberg“ skaičiavimai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Galingi PC, el. dviračiai, 4K vaizdo projektoriai, baterijos, pjūklai ir kt. Labai riboto laiko (Video)
3916 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Ninkear N15 Pro“ - nešiojamas PC, 32GB RAM, 1TB SSD, WIN 11

2) „Hcalory HC-A01“ - 5kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas, su APP

3) „WELKIN WKES001“ - storų ratų 500W el. dviratis, sulankstomas

4) „Fengmi Formovie X5“ - kino teatro lygmens 4K lazerinis vaizdo projektorius

5) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

6) „Wolike 388VF“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

Išsamiau

Metų pradžioje dronai smogė pagrindinėms Rusijos naftos perdirbimo įmonėms, todėl jos buvo iš dalies arba visiškai uždarytos. Per pastarąjį mėnesį naujų pažeidimų nebuvo, todėl operatoriai turi laiko atlikti remonto darbus, tačiau atkūrimo tempas sulėtėjo.

Apskritai Rusijos naftos perdirbimo gamyklų gavybos vidurkis balandį siekė apie 5,23 mln. barelių per dieną – tai žemiausias lygis nuo praėjusių metų gegužės.

Atšiaurios oro sąlygos taip pat turėjo įtakos naftos perdirbimui: balandžio 7 dieną Orsko naftos perdirbimo gamykla buvo uždaryta dėl potvynių Rusijos Uralo srityje. Pašnekovo teigimu, praėjusį ataskaitinį laikotarpį gamykloje nafta nebuvo perdirbama. Per pastarąsias septynias dienas gamykla vidutiniškai perdirbo 26 500 barelių per dieną. Šių kiekių praradimas buvo vienas reikšmingiausių veiksnių, įtakojančių bendrą perdirbimo tempų mažėjimą Rusijoje nuo balandžio 11 d. iki balandžio 17 d., sakė šaltinis.

 

Dvi kitos naftos perdirbimo gamyklos – nepriklausoma Novošachtinsko naftos perdirbimo gamykla ir Permės „Lukoil“ gamykla – sumažino perdirbimą iš viso 45 000 barelių per dieną.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(2)
(92)

Komentarai (12)