„Žemiausias lygis per 11 mėnesių.“ Ką slepia Kremlius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-04-23 10:29
Nieko, nusipirks kinietiskų detalių ir pasiremontuos. Plius ukrainiečiai nepasieks visų gamyklų. Pirks benzą toliau iš kamynų, aukso atsargų dar daug turi. Kariaus sėkmingai toliau.
immortallt 2024-04-23 10:59
0,2% žlunga? Nu jei žlunga, tai palyginkite bent su pernai metais, kad tą skaičių realesnį gauti... Ir jei tada tik 0,2% skirtumo, tai čia svyravimas. Aukso atsargos yra kapeikos. Tiekimas degalų nėra toks paprastas - konteineriais neperveši, ir dar į priešingą pusę, nei įprastai, dideliais kiekiais. Lengviau aišku nei dujos. Sėkmingai kariauja dabar?
Benediktas 2024-04-23 11:01
Kodel aukso atsargos yra kapaikos? Ten kokie 500mlrd. Daug benzino galima prisipirkt. Sekmingai kariauja - guldo po kelis simtus i parą, bet eina i priekį, žmonės jiem nesibaigs. Vakarų doktrinoje to nebūtų galima vadinti sekmingu kariavimu, bet pas rusus, tai yra sekmingas kariavimas. Plius ukainieciu irgi daug žūsta, bet geriau aišku gynyboje. Bet pries KAB ir ginyboje blogai.
immortallt 2024-04-23 12:09
Labiau 160 mlrd. Ant popieriaus. Tokį kiekį rimčiau parduodant rinkoje - kainos turėtų kristi. Arba jau iš lėto pardavinėja nuo karo pradžios. Šitas auksas yra skirtas užtikrinti rublio kurso stabilumą. Išiminėsi pinigus iš rezervo - krenta kursas. Trumpu laikotarpio per apribojimus gali suvaldyti, bet kai tau ir taip trūksta užsienio valiutos, tai labai staigiai gali kurso nebesugebėti suvaldyti, ir tada niekam nebeduosi užsienio valiutos, problema, kad tada tau jos niekas ir nebeduos. Lietuva irgi turi aukso už 400 mln. ir užsienio valiutų už dar 4,7 mlrd. Bet šių rezervų nelietėme net per 2008 metų krizę, nes jų panaudojimas ne pagal paskirtį būtų reiškę nebesugebėjimą išlaikyti 3,45280 kursą, atitinkamai, jokio euro, tada ir užsienio valiutos bėgimą iš Lietuvos ir dar didesnį kurso kritimą.
Benediktas 2024-04-23 12:27
Bet Putinui manau nerūpi Rusijos ateitis, po jo nors ir tvanas. Aš neabejoju, kad jis panaudos paskutinę kapeiką vien tik karui. Plius sunku Rusijoje išnaudot paskutinę kapeiką, nes jų daug guli po žeme iškasenų pavidalu. Indai, kinai perka tuos resursus. Viskas dar gali testis labai ilgai, kol Rusija negaletu testi karo grynai del pinigų trūkumo. O metalo ir žmonių nepritruks. Rusijos 'pražudyt' manau neįmanoma. Galima tik nubiendint Maskvos ir Piterio gyventojus. Kas beatsitiktu iskasenos vistiek bus Rusijoje, net jei Putinas del karo isleistų paskutinę kapeiką. Matyt todel Putinas laisva ranka daro ką nori su Rusijos pinigais ir ekonomika. Nors gal jam px - vis tik šiuo metu. Aišku, jis dar tiki išsivartyt. Reikia Trampo Amerikoje labai, kad jam padetu uzbaigti karą su kazkokiais rezulatatais.
immortallt 2024-04-23 14:18
Tai ištaškius reikšmingą dalį užsienio rezervų, čia jau ne putlerio ir ne maskolių ateitis, o čia ir dabar problema. Karui tęsti pinigų daug nereikia. Užiminėti teritorijas ir vykdyti aktyvius karo veiksmus - jau kitas dalykas. Kas yra pražudymas? Š. Korėja pražudyta ar ne? Mano akimis pražudyta, yra tik paliaubos, bet realios didelės grėsmės nebėra. Š. Korėja gautų į skudurus, tik teritoriją pačią paimti būtų jau be proto sunku, nes prisikasę kalnuose įtvirtinimų.
donatasv 2024-04-23 16:58
Visada sakiau sankcijos tiesiogiai karo nepaveiks. Atlyginimų pensijų vidurkis paaugo, infliacija nesuvalgė tiek, kad padarytų didelę žalą. Bet čia ir yra visas ruskio ekonomikos grožis viskas įtemta ir nors skaičiai gražiai atrodo ant popieriaus realybė yra ta, kad nutrauk karo veiksmus, apmažink karo pramonę ir sugrius viskas. Potencialo išlipti iš duobės nėra. Visi kas gali bėga iš ruskyno kaip žiurkės iš skęstančio laivo. Toksiškos šalies veido neatsikratysi net ir nutraukęs karinius veiksmus. Kitais žodžiais tarent prieš Ukrainą nepraloši, nutraukt negali, ekonomikos nėra per kur pakelt ir kabo pakabinti kaip šašlykai ant iešmo. Infrastruktūra griūna daugiau nei 10metų bet eiliniam ruskiui į tai nusišvilpt. Ukrainai išlipt iš šito tik vienas šansas dideliu mastu naikint tai kas gamina ginklus. Jei to nepasieks dar ilgai kariaus.
immortallt 2024-04-24 08:21
Tai kad paveikė. Sunkiau gauti komponentus, mažiau pinigų, sunkiau apsirūpinti degalais. Problema, kad negali lengvai palyginti ir matyti skirtumus.
HardAxe 2024-04-24 12:40
-Ukrainiečiai neturi šaudmenų +jie šiuo metu ginasi - jų pozicijos blogai įrengtos +Ginasi gerai paruošti kariai prieš blogai paruoštus rusus. Sakykim santykis nuostolių 1:4. Bet tie nuostoliai už vieną gerai paruoštą, 4 paruošti blogai. Kas laimės karą, jeigu taip toliau tęsis?
Benediktas 2024-04-24 12:47
Žinoma, kad Rusija laimės. Nes per mažas santykis. rektų bent 1:8, bet turbūt tas nelabai realu.
donatasv 2024-04-24 13:37
Paveikė bet ne tiek, kad rusas nepajėgtų atlaikyt fronto linijos Ukrainoje.
immortallt 2024-04-24 13:57
Paveikė tiek, kad ir atakų pakankamai rimtų negali formuoti, negali atstatyti praradimus. Negali pakankamai investuoti į pajėgumus. Turi spręsti pačių apsirūpinimo klausimus. Nesu patenkintas sankcijų mastu ir griežtumu, bet nereiškia, kad jos neveikia.