Tai tik dienų klausimas. JAV griauna Rusijos planus  ()

Jėgų pusiausvyra gali pasikeisti.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ArtTower (Pixabay Content Licence)| https://pixabay.com/photos/airplane-jet-fighter-f-16-659687/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Atstovų rūmai balsavo už pagalbą Ukrainai, kuri turėtų būti suteikta artimiausiu metu. Prieš tai buvo pasirodžiusi informacija apie tai, kad rusai rengia puolimą, kurio pradžia planuojama 2024 m. birželį.

Taigi Jungtinių Valstijų parama Ukrainai gali pakeisti rusų puolimo veiksmus. Taip pakomentavo karo apžvalgininkas Denisas Popovičius, pažymėdamas, kad Rusija tokius puolimo planus kūrė tik dėl to, kad Ukrainos kariuomenė turėjo problemų dėl karinės pagalbos tiekimo iš Jungtinių Valstijų.

Prieš Europos šalims pradedant didinti pagalbą Ukrainai, Vašingtono parama sudarė apie 50 proc. visos Vakarų partnerių karinės ir finansinės paramos.

„Tai buvo reikšminga dalis, kuri turėjo įtakos padėčiai fronte. Visų pirma Avdijivka buvo atiduota, nes Ukrainos kariuomenė neturėjo pakankamai amunicijos. Dabar tam tikrų problemų kyla Pokrovskio kryptimi – į vakarus nuo Avdijivkos. Sunkumų kyla ir prie Časiv Jaro, kur priešo kariuomenės aviacija veikia pačioje mūšio linijoje“, – pažymėjo karo apžvalgininkas.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2668

Ypatingai geros kainos

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak Popovičiaus, jei Ukraina turėtų trumpojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistemų ir amunicijos, to nebūtų ir Ukraina turėtų galimybę neleisti priešui priartėti prie šių ribų. 

Kai atsiras reikiamos technikos ir ginklų, Ukrainos kariuomenės padėtis pagerės. Dabar galima teigti, kad „galimybių langas“, atsivėręs Rusijai dėl to, kad Ukrainos kariuomenei trūko amunicijos, užsidaro.

„Labai greitai sulauksime pagalbos iš JAV. Tai tik dienų klausimas,“ – pabrėžė jis.

 

Tačiau dabar, pasak karo apžvalgininko, sunku prognozuoti, kaip toliau klostysis mūšiai. Tai visų pirma priklausys nuo to, kiek ginklų turės Ukraina ir koks bus žmonių skaičius.

Kartu yra tam tikrų veiksnių, galinčių reikšmingai paveikti aplinkybes fronte.

Pavyzdžiui, Vašingtono numatomame teikti pagalbos pakete yra reikalavimas, kad Joe Bidenas suteiktų Kyjivui ATACMS raketų.

„Jei tai įvyks, tai gali turėti tam tikros įtakos būsimiems mūšiams. Ypač jei Ukraina bus aprūpinta ATACMS raketomis, kurių veikimo nuotolis siekia 300 kilometrų. Tuomet galėsime pataikyti giliai į priešo operatyvinį užnugarį ir sunaikinti jo sandėlius, štabus, sutelktą armiją“, – pažymėjo Popovičius.

 

Padėčiai fronte taip pat bus svarbūs naikintuvai F-16, kuriuos partneriai perduos Ukrainai vasaros pradžioje. Tačiau svarbu, kiek jų bus. 

„Jei jų bus daug, tuomet galėsime naikinti valdomų aviacinių bombų lėktuvus tam tikrose fronto dalyse. Dėl valdomų aviacinių bombų priešas turi galimybių stumtis į priekį“, – mano jis.

Be to, jei Ukrainos kariuomenė turės daug šaudmenų (o jų gali tiekti ne tik Jungtinės Valstijos, bet ir Čekija), jėgų pusiausvyra gali pasikeisti. 

„Nuo to priklausys ir Rusijos armijos, ir Ukrainos kariuomenės veiksmų taktika“, – apibendrino Denisas Popovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(2)
(86)

Komentarai ()