„Signalas neaiškus.“ „Patriot“ sukūrimas užtrunka daug laiko. Kaip pasielgs Europa  ()

Ukraina turi sustiprinti savo oro gynybą.


Sistema „Patriot“
Sistema „Patriot“
© Mark Holloway from Beatty, Nevada, USA, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:German_Patriot_missile_launcher.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-24 „Signalas neaiškus.“ „Patriot“ sukūrimas užtrunka daug laiko. Kaip pasielgs Europa  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungos šalys, turinčios oro gynybos sistemas „Patriot“, nedavė aiškaus signalo, ar yra pasirengusios tiekti kompleksus Ukrainai oro gynybai stiprinti, rašo „Associated Press“.

Pastebima, kad oro gynybos sistemų „Patriot“ sukūrimas užtrunka daug laiko (kai kuriais vertinimais, iki dvejų metų), todėl šalys nenori jų atsisakyti ir palikti savęs neapsaugotų.

Vokietija turėjo 12, Ukrainai perdavė 3, Lenkija, kuri ribojasi su kovojančia šalimi, turi dvi ir jai jų reikia savo gynybai“, – rašoma leidinyje.

[EU+Kuponai] Technologijų.lt išbandytų „Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas! Patys geriausi už fantastiškai žemas kainas. Riboto laiko (Video)
2656

„Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-04-27

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantija

30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija

1) „Kospet Tank T3 Ultra“ - technologijos išbandytas naujausias modelis su GPS ir karinio tvirtumo

2) „Kospet Tank M3 Ultra“ - labai dailus karinio tvirtumo išmanusis laikrodis su GPS

3) „Kospet Tank T2“ - technologijos išbandytas modelis, tvirtas kaip tankas

4) „Kospet Tank M2“ - ypatingai dailus, karinio tvirtumo išmanusis laikrodis

Išsamiau

Nyderlandai sutiko finansiškai paremti Vokietijos iniciatyvą perduoti Ukrainai trečią „Patriot“ bateriją, Švedija taip pat „susitelkė finansiniam įnašui“.

Ispanijos užsienio reikalų ministras José Manuelis Albarezas sakė, kad jo šalis „priims sprendimus, paremti Ukrainą, atsižvelgdama į turimus pajėgumus“.

O Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas, ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio ir saugumo politikai Josepas Borrellis pažymėjo, kad pati ES neturi raketų sistemų „Patriot“: „Jos yra sostinėse, kurios turi priimti sprendimus. Dar daug ką reikia padaryti“.

 

Prisiminkime, jog Josepas Borrellis pasakė, kad Europa turėtų duoti Ukrainai oro gynybos sistemas iš savo rezervų – ne visada galima pasikliauti JAV.

Atitinkamą pareiškimą jis padarė prieš G7 šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą, įvykusį Kaprio saloje (Italija). Jis pabrėžė, kad europiečiai, JAV, Kanada ir Japonija „turi priimti greitus sprendimus, kad suteiktų didesnę paramą Ukrainai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()