„Į Marsą turi skristi tik moterys“. Mokslininkai skelbia netikėtą priežastį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-05-11 09:48
ėmė vidutinį vyrą? O gal atrinko žemaūgius astronautus?
qrad 2023-05-11 11:18
Man tas žmonių siuntimas ir apgyvendinimas Marse atrodo, kaip visiška utopija. Kažkaip sunkiai suvokiama, kad žmonės galėtų tiek psichologiškai, tiek psichiškai ištverti 2-3 metų ekspedicija į Marsą. Ką turėtų daryti įgulos nariai, jeigu vienam iš jų sušlubuotu psichika? Ta prasme pasidarytu, taip blogai su psichika, kad keltu pavoju tiek savo, tiek kitų įgulos narių gyvybėms, taip sužlugdant visą misija. Pagal įdėja tokį įgulos narį tektu nužudyti, kad išsaugoti visą misiją ir įgulą? Įdomu kokius protokolus yra numačiusi NASA tokiems atvejams.
Dannas3 2023-05-11 13:04
su dabartinem technologijom tai sunkus uzdavinys, greiciausiai bus kaip su menuliu, kad nusiusti tik tam, kad ieit i istorija. Poto bus ilgesnis laiko tarpas kol patobules technologijos ir keliones taps trumpesnes.
xilix 2023-05-11 22:42
Vien tik moterys… pagalvokim. Ar vyru ar moteru kolektyvas psichiskai buna stabilesnis? Dramu dramos butu moteru stabe. Viena kita suestu uz savaites :))
HardAxe 2023-05-11 23:14
Na kodėl. Jei jie pagyventų iki sekančio paleidimo lango (čia 1-2 metai išeina? nžn kaip su kelione atgal), tai tikrai daug padarytų. Dabartiniai robotai ten pakasa smėlį pusę metro, kažką pamatuoja kaip moka ir tiek duomenų gaunam. O žmogus per savaitę be jokio laginimo apeitų teritoriją, surankiotų įdomesnius akmenukus, pakasinėtų kažkiek... Turbūt vienas astronautas per savaitę aplenktų visą dabartinį progresą misijų.