Nušluoti ištisi rajonai. Milžiniško masto katastrofa. Tūkstančiai žuvusių. Siaubingi vaizdai (Video)  (1)

Žurnalistų teigimu, labiausiai nukentėjo Dernos miestas, kurį valdžia paskelbė nelaimės zona. Ten iš dalies sugriuvo daug daugiaaukščių pastatų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-12 Nušluoti ištisi rajonai. Milžiniško masto katastrofa. Tūkstančiai žuvusių. Siaubingi vaizdai (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viduržemio jūros audra Danielis sukėlė niokojančius potvynius Libijoje, sunaikinusius užtvankas ir nuplovusius ištisus rajonus daugelyje pakrantės miestų. Apie tai rašo „NBC News“.

 

Pranešama, kad dėl potvynio žuvo apie 2 000 žmonių. Didžiausias sunaikinimas užfiksuotas Dernoje. Vietos gyventojų teigimu, kadaise atokiau nuo upės stovėję daugiaaukščiai gyvenamieji namai iš dalies sugriuvo.

 

Ministras pirmininkas Ossama Hamadas sakė, kad Derna paskelbta nelaimės zona. Šalyje paskelbtas trijų dienų gedulas.

 

Libijos Raudonasis Pusmėnulis pranešė, kad trys jos darbuotojai žuvo padėdami šeimoms Dernoje. Libijos ginkluotųjų pajėgų atstovas Ahmedas al Mosmari sakė, kad dingusiais laikomi nuo 5 000 iki 6 000 žmonių. Nelaimę jis aiškino dviejų netoliese esančių užtvankų griūtimi. Miestas yra katastrofiškoje situacijoje, nėra elektros ir komunikacijos.

Be to, kaip pranešė Raudonasis Pusmėnulis, organizacija prarado ryšį su savo atstovu, kai jis bandė padėti šeimai Baidos mieste. Iš viso Baidoje, pasak medicinos tarnybų atstovo, mirė 46 žmonės. Greitosios pagalbos ir pagalbos tarnybos duomenimis, pakrantės mieste Susoje žuvo dar septyni žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai (1)