Apokaliptiniai vaizdai. Banga-žudikė nušlavė JAV karinę bazę. Kas vyksta (Video)  ()

Didžiulė neįtikėtinos galios banga užgriuvo salą, kurioje yra Amerikos karinė bazė – vanduo tiesiogine to žodžio prasme nušlavė viską, kas buvo jos kelyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Roi Namur* salą, kurioje yra karinė bazė, sausio 20-osios vakarą smarkiai nuniokojo kelios didžiulės bangos.

*Roi Namur – sala šiaurinėje Kvadžaleino atolo dalyje, Maršalo salose.

Socialiniuose tinkluose plinta bauginantys kadrai: vaizdo įraše matyti, kaip didžiulė banga-žudikė rėžėsi į JAV karinę bazę Maršalo salose (Ramusis vandenynas). Vandens srauto galia pasirodė tokia didelė, kad ji tiesiogine to žodžio prasme nušlavė viską savo kelyje, įskaitant langus ir duris, rašo „Futurism“.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip vandens srovės tiesiogine prasme drasko langus ir nuplėšia duris. Taip pat srovės išvertė žmones iš kojų, todėl teko ieškoti saugių vietų.

Tyrėjai pastebi, kad teritorija, kurioje yra karinė bazė, yra itin pažeidžiama dėl klimato kaitos sukelto jūros lygio kilimo. Mokslininkai taip pat anksčiau nustatė ryšį tarp klimato krizės, visuotinio atšilimo ir bangų-žudikių, kurios greičiausiai tik stiprės. Bangos-žudikės gali būti labai pavojingos, nes paveikia vietos infrastruktūrą ir gėlo vandens tiekimą.

Dėl to mokslininkai padarė išvadą, kad klimato kaita bent iš dalies buvo atsakinga už šį baisų „bangų atakos“ incidentą.

 

Pasak vietinio buriavimo instruktoriaus ir prekybininko jūrininko Erico Hensono, tai, kas įvyko saloje, buvo vėjo, potvynių ir bangų krypties derinys. Jis taip pat teigė, kad iš tikrųjų viskas galėjo būti daug blogiau. Laimei, karinės bazės atstovai pranešė tik apie nesunkius sužalojimus, rimtų sužalojimų žmonės nepatyrė.

Tuo pačiu metu, pasak bazės vado ir buvusio NASA astronauto Andrew Morgano, dėl žalos buvo apgadintas personalo būstas, valgomasis ir teatras, žmonės patyrė tik nedidelius sužalojimus. Jis taip pat pridūrė, kad tai buvo „vienas sunkiausių laikotarpių“ per visą karinės bazės istoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(3)
(15)

Komentarai ()