Mokslininkė: jei visi pasaulyje gyventų taip, kaip lietuviai, reikėtų dviejų Žemės planetų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-04-02 09:04
Zmogus niekada nebus laimingas ir pasiturintis, kol neismoks dziaugtis ir megautis tuo ka turi. Kodel lygini mus so vokieciais ? Gal palygink su daugiau nei 100 pasaulio saliu, kurios gyvena gerokai prasciau nei mes ? Buvau Norvegijoje, ten is algos, kokia gali imigrantas as gyvenciau prasciau nei is to, ka gaunu cia. Aisku, jei ten prasidetu maisto ir alkoholio siuntimai is LT, tada kitas reikalas, bet tai tada pirkim cia maista ir kura is Baltarusijos. Medicinos paslaugu irgi kur nors varykim, kur nemokamai gausim. Kirptis Norvegijoje su masinele vos ne nuo 100LT ir t.t. ir t.t. O masina isigyt - pamirstas reikalas.
Arthuras 2012-04-02 10:25
Bla bla bla. Taip, su Vokiečiais mes iš esmės lygintis negalim, nes visumoje, kaip valstybė, neuždirbam ir nepagaminam tiek, kiek jie. Tačiau gyvenu Europoje, sugebu ne ką mažiau, nei vidutinis vokietis, tai kodėl turėčiau lygintis su afrikiečiu? Ir išvis, jei vadovausimės tokia idėja - kiek yra, tiek ir užtenka - sėkmingai degraduosim. Ypatingai tai galioja atskiram žmogui, kaip asmeniui. Na tik nereikia sekti pasakų, kad žmogus gyvenantis iš 2000 litų gyvens taip pat komfortiškai, patogiai, lengvai kaip tas, kuris uždirba 5000lt. Dar pagydykit smegenis, kad jūs nenorėtumėt pakeliauti, pasistatyti namą, nusipirkti padorų automobilį ir t.t. Be abejo, uždirbti galima ir Lietuvoje. To neneigiu. Bet jei kažkam nepavyksta čia ir jie išvyksta - tai jų reikalas. Ir tik nereikia plauti smegenų, kad pragyvenimo lygiai vienodi visose šalyse.
immortallt 2012-04-02 10:56
Arthuras, nesakau, kad nereikia siekti daugiau. Sakau, kad reikia dziaugtis tuo ka turi dabar ir buti laimingui dabar, o ne kai gausi 2x daugiau nei turi dabar, nes tas 2x taip ir tempsis visa tavo gyvenima. Paklausk vokiecio, kiek jam reikia uzdirbti, kad jis galetu gerai gyventi ? Pasakys 2x nei uzdirba dabar, ta pati, ka ir cia. O siaip is minimumo Airijoje ne ka ir gyvensi. Aisku, kai sveikata tvarkaisi cia, dar atsivezi prekes, kurios brangesnes ten, na dar padirbi virsvalandziu, ko gink dieve, nepadarys Lietuvoje ir pan ir pan. tada jau gali gyventi normaliai.
vvv2 2012-04-02 10:58
Alfa 2012-04-02 11:12
Aišku, kad Lietuvoj žmonės gyvena blogai, nes čia didesnė socialinė nelygybė. Skųstis yra kuo. Juk ne pagal visų gyventojų lygų reikia tų dviejų planetų, tik pagal vidurkio.
Arthuras 2012-04-02 11:15
Lietuvoje net didelės įmonės nemoka viršvalandžių. Taip jau yra. Aišku, aukščiausias pozicijas užimantys žmonės, gal ir pasirašo sau.
Alfa 2012-04-02 11:17
O tu daugiau pasidomėk ekonomika ir ekologija, kad nereiktų kalbėt, jog propaganda.
immortallt 2012-04-02 11:51
Arthuras, dirbau 3 imonese, per jau 3 metus. Visose mokejo uz virsvalandzius. Tevu imoneje ir keliu pazistamu imonese lygiai taip pat moka uz virsvalandzius (kai kur nuo isdirbio priklauso), tai nezinau, apie ka tu cia kalbi. As esu laimingas savo finansine padetimi, bet turiu ambicingu tikslu, tad siekiu daugiau. Daug daugiau. Man 10.000 pajamos nera riba ir turiu plana kaip tai pasiekti - planas nera skustis, kokie blogi darbdaviai ir valdzia, o daryt kazka, kad tuos 10.000 pasiekti. vvv2, ka tu cia nusikalbi ? Nevienodas pragyvenimo lygis toje pacioje Vokietijoje jei imsi rytu ir vakaru Vokietija. Pats draugas nuvares jau pusmeti gyvena (mokos), tai stebis, kaip gali buti toks ryskus skirtumas.
Arthuras 2012-04-02 12:10
Na matai, su viršvalandžiais nuo įmonės priklauso. Procentaliai paėmus(visą Lietuvą), tai garantuoju, kad daugiau tokių, kurie nemoka. Kažko nepagaunu. Jei esi visiškai laimingas finansine padėtimi, tai kam tau dar tikslas uždirbti daugiau? Vadinasi planuoji, kur juos išleisi? Vadinasi, turėdamas tuos pinigus dabar, kažką su jais darytum. Na ir viskas. Dar kartą sakau, nieko aš nekaltinu, tik konstatuoju faktą, kad Vakarų Europos šalyse pragyvenimo lygis geresnis ir tiek. O kaip kas ten, ar čia užsidirba pinigus, kur gyvena - ne tame esmė.
immortallt 2012-04-02 12:37
Vakaru Europos salyse kalbama, kad pvz Lietuvoje svaresnis oras, maziau kamsciu ir ramesnis gyvenimas. viskas turi dvi puses, nera vienur besalygiskai geriau. As turiu ambicijas. Mano ambicijos labai dideles, bet as suprantu, kad suda maldamas ambiciju nepasieksi. Esu patenkintas savo progresu ir net jei nepasiekciau tikslo, vis tiek buciau laimingas, nes ne daiktai ant galvos sukrauti atnesa laime, o procesas, mus supantys zmones - patirtis. Aisku, kai sedi uzsiraukes, tada is vis nieko negauni ir pirma butinybe tampa alkis. Bet cia jau blogas zmogaus poziuris kaltas. Paklausiu is jusu kitaip, kuris is jusu mokes is gatves atejusiam zmogui, uz tai, kad jis sutvarkytu kompa (isivaizduokim, kad nemokat tvarkyt kompo) bei mokesit jam kaip tikram specialistui, nors jis prades kompo tvarkyma nuo to, kad susipazins kas per daiktas yra kompiuteris ir prades mokintis, kaip ji tvarkyti ? Lygiai taip pat ir visur kitur gyvenime, tik kad sudetingiau ir daugiau kintamuju.
Arthuras 2012-04-02 13:09
Šito nelabai supratau. Gal aiškiau galima?
immortallt 2012-04-02 14:35
Ar tu nekvalifikuotui/tingiam specialistui mokesi gera alga ?
Arthuras 2012-04-02 14:50
Taigi niekas dabar apie konkrečias lietuvių algas nekalba. Kalbu apie jų vidurkį ir jį lyginu su užsieniu tik tam, kad paneigti kažkieno čia išsakytą nuomonę, kad Vakarų Europoje pragyvenimo lygis toks pat, kaip Lietuvoje, nes taip nėra. Jau n - tąjį kartą kartoju, kad , jog Lietuvoje neįmanoma užsidirbti. Tiesiog jei sugebi užsidirbti čia, tai Vakaruose sugebėsi užsidirbti dar daugiau. Aišku, yra išimčių.
immortallt 2012-04-02 14:56
Arthuras, drisciau priestarauti, jei sugebi gerai uzsidirbti, tai yra esi geras specialistas, tai daugumoje sriciu cia gali uzsidirbti tikrai santykinai daugiau. Aisku, jei dirbsi ten, o pinigus planuosi isleisti cia, tada kitas dalykas.
Arthuras 2012-04-02 15:10
Apskritai, specialistai (konkrečios srities) Lietuvoje uždirba pakankamai mažai. Nekalbu apie tuos, kurie "pasidaro" pinigo patys per įvairius viešuosius pirkimus ar ES paramą ar apskritai tie, kurie turi įtakos savo atlyginimams. Dar gerai Lietuvoje gyvena besiverčiantys primityviu verslu. Visokie automobilių - lavonų prikėlinėtojai, perpardavinėtojai ir pan. Be abejo, taip pat vadybininkai pasiėmę begales projektų, nuo kurių dar gali sau numelžt, gali pasidaryt daug daugiau. Kiti dar kitais būdais "sukasi". Tiems čia yra tikrai geriau, nes užsienyje tokiu verslu neprasuksi. Aišku, dar gerai gyvena didelius verslus įsukę žmonės. Bet tokių nėra daug. Lietuvoje geras specialistas gali uždirbti na ~5-6k lt. Paimkim kokį IT specialistą, inžinierių, ekonomistą - geri specialistai Vilniuje uždirba tikrai ne dešimtimis tūkstančių. Todėl jie užsienyje tikrai uždirbtų dar daugiau, nes jei čia užtenka kvalifikacijos uždirbt 5-6k lt, tai jie ten pasidarytų tiek pat eurais. Ką noriu pasakyt, kad būnant geru savo srities specialistu ir neužsiiminėjant "chaltūrom" darbo ar po darbo metu, užsienyje užsidirbsi daugiau. Aišku, jei išeina čia pasidaryt litų paprastesniais būdais, tai kam vargt ir laužyt liežuvį su svetima kalba?
immortallt 2012-04-02 21:23
Na 5-6k uzdirba draugas dirbdamas 8-9h per diena. Nebaiges net bakalauro be jokiu chalturkiu ir viska legaliai. Jei dar ka apsiima, tai gaunas gerokai daugiau. Pats po puses metu gaunu ~2.5k LT, bet turiu kitu privalumu, kaip darbas kada noriu, kur noriu, kaip noriu bei atitinkamai alga po truputi kyla. Be viso sito, vystyti bandau versla, kuriam labai daug perspektyvos Lietuvoje, priesingai nei vakaruose. Jei dirbciau tiek kiek dirba emigrave, gauciau kokius 4,000-5,000 be problemu uz lengva darba + bonusai uz daug atlikto darbo ir viskas po mokesciu. Uz tokia suma, tai 1000LT neblogam 2 kambariu buto nuomai su komunaliniais (naujo). Dar 1000 maistui + sportui. Nu dar kokius 500-1000 galima per menesi isleisti pramogoms, rubams ar siaip smulkiems prikiniams. Lieka nu 3000, nes darbas is namu ir masinos nereikia, o iki sporto pasivaikscioti 10min jau galima, nes visai subine prikibs prie kedes. Ir cia yra draugai, savas gyvenimas, gyvenu dabar, o ne lenkiu nugara, tam kad galeciau sutaupes kelis litus, nusipirkti nauja bemsa, kaip dauguma emigravusiu, bei ju sudauzyt pirma menesi, o tada atgal varyt.
salemas5 2012-04-02 21:24
Gal ir supranta, gal jis ne lietuvoje gyvena DD
blizzard 2012-04-02 21:32
Nenoriu tavęs nuvilt immortal bet nuskambėjai kaip šiadžius su 10k eurų per mėnesį Rimtai žinok tokių istorijų kaip žmogus be bakalauro gaunantis tokius pinigus ne kalturindamas neteko girdėt nuo tada kai aš gimiau.. Algos apie kurias kalbi tikrai iš kosmoso, gal tavo aplinkoje daug laimingų žmonių, bet tokias algas gauna žmonės esantys labai labai aukštai virš vidurkio apie kurį čia ir kalbama.
immortallt 2012-04-03 09:55
Algos mano draugu, kurie laimingi buvo dar pries gaudami darbus. Dirba ir megaujas savo darbu. Va uz preita menesi 2500 gavos man. Drauge, kai nori padirbet, gauna kokius 8,000-10,000. Antro kurso studente, iki kol atvaziavo i Vilniu, gyveno kaime, bet protinga ir darbsti mergina.
vvv2 2012-04-03 11:25