Mokslininkė: jei visi pasaulyje gyventų taip, kaip lietuviai, reikėtų dviejų Žemės planetų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2012-04-03 11:48
Daug tokių, kaip tavo draugas? Man atsakyk į klausimą apskritai, kokia veikla reikia užsiimti, kad sukurti tokią pridėtinę vertę? Juolab neturint išsilavinimo ir tuo pačiu, konkrečių žinių? Geri programuotojai(kurių sukuriama pridėtinė vertė skaitoma aukščiausia), inžinieriai vargiai sukuria Lietuvoje tiek, kad gautų 5-6k lt. Gyveni vadybininkų rate, o už jo nieko nematai. Be abejo, dirbant pardavimų vadybininku, mokant gerai įtikinėti bei meluoti žmonėms, gali pasidaryt tikrai nemažai. Bet visi taigi nebus pardavimų vadybininkais? Apibendrinant: kad tavo pažįstami vadybininkai tiek pasidaro, nereiškia, jog visi specialistai tiek gauna. Geriau pasidomėk, kiek uždirba inžinieriai, finansų specialistai, IT specialistai, įvairių sričių mokslininkai Lietuvoje ir tada aiškint, kaip čia lengva gyvent. Norint tapti geru IT specialistu, programuotoju, inžinieriumi reikia įdėti labai daug darbo ir laiko. Ir apskritai, į kiekvieną tokį darbą prašo 3-5 metų patirties. O gaunami atlyginimai kaip jau minėjau apie 5-6k lt. Ir tai iš kart atėjęs į įmonę tokių pinigų toli gražu negausi. O geri IT spec. ir kiti užsienyje uždirba tiek pat, tik eurais. Va iš čia ir skirtumas.
immortallt 2012-04-03 12:06
Vadybininku.... Deja vadybininku rate negyvenu. Zmones patys ivairiausi, nuo IT, iki konsultantu, mokytoju, vos ne asistentu, vadovu ir t.t. Tas kur 5-6k gauna, nera baiges bakalauro. Drauge, dar tik III kursa mokos (berods 2 buvau netycia parases) ir uzdirba normaliai. Aisku jie moka savo srityse dirbti, bet tu man paaiskink, velniop zmonems moket normalia alga, kad jie nesukuria tos pridetines vertes ? Tai zmonems reikia keistis, o ne algas jiems kelti, pats ta irgi uzsimeni. Uzdirba eurais, bet ir isleidzia viska eurais. Gal pradekim lyginti viska normaliai. Nes pvz Norvegijoje jei uzdirbsi 5000 euru, tai nepragyvensi tiek kiek cia uzdirbant kokius 5000LT. Aisku, jei vesies maisto produktus, keisi gyvenimo iprocius, tada kitas reikalas. O del algu. As gaunu alga po puses metu darbo be ypatingos patirties. Draugai irgi taip pat, tik jiems patinka tai ka dirba. Beje, dirbant ta pati darba, kai kurie uzdirba tik 1000LT. Darbas absoliuciai identiskas. Net valant namus per menesi galima laisvai uzdirbti 2000LT, tik reikia dirbt gerai.
Arthuras 2012-04-03 13:11
Tai tu man taip ir neatsakei į klausimą, ką reikia daryti ir kaip reikia sukurti tiek pridėtinės vertės. Žinau ne vieną variantą, kaip žmonės "pasidaro" pinigų. Tik ne visiems tie būdai yra prieinami. Tai paaiškink, kaip dabar, neturint išsilavinimo, konkrečių žinių, sukurti šitiek pridėtinės vertės sąžiningai? Jei uždirba 5-6k lt, tai vertės sukuria dar daugiau. Kokiose srityse čia tokie pinigai vaikšto? Juolab dirbant, kaip sakai, 8 val per dieną. Aš nieko neraginu kelti atlyginimus, tik dalinuosi pastebėjimais. Tarkim kokioje Vokietijoje atlyginimai tokie patys, tik eurais. Kuras ten nekainuoja 3.5 karto brangiau, maisto produktai, buitinė technika taip pat. Net priešingai. Automobiliai ir technika pigesni. Neneik, kad ten pragyvenimo lygis aukštesnis. Tiesiog neneik ir to fakto, kad specialistas nuvažiavęs ten ir mokėdamas kalbą gyventų geriau. Vėlgi, atmetu visokius veikėjus, kurie sukasi tik Lietuvoje paplitusiais būdais, nes ten taip galbūt neprasuktų. Dabar grįžkim prie darbo temos. Dabar specialiai pavarčiau įvairius darbo skelbimus. IT, inžinerija, finansai. Rimtesnėms pozicijoms Daugumoje darbų atlyginimas yra fiksuotas. Gauni atlygį ir padarai visą darbą, ką tau duoda. Su pardavimų vadybininkais ir pan. žinoma, kitaip.
immortallt 2012-04-03 15:57
Jie pradejo dirbti nuo nemokamai, dar pirmam kurse. Jiems patiko ju darbas, jie tobulejo ir apsiimdavo vis daugiau funkciju, atitinkamai ir pradejo siulyt alga. Drauge, kai yra noro, padirba pardavimuose ir nusiima komisinius - kitur igytos zinios irgi padeda. O del nieko nemokant tiek uzdirbti, o tai nieko nemokantys kam tinka ? Nebent ant organu donoro, bet ir tie alkoholiu uzpilti. Apie tokius as nekalbu, kad gali uzdirbti 5000. Zinoma yra darbu, kur 2000 gauti yra gerai, bet daznai jie patys tokias profesijas pasirenka, kaip teise... Arba draugas nuejo dirbti uz 1500 ir dirba po 12h, bet jis ten dirbs 2 metus tik del to, kad igytu daug patirties ir atitinkamai pazinciu. Tada jis jau tures 4000-6000 kaip ner ka. Esme ta, jei tu nori uzdirbti ir del to realiai kazka darai, tai gali uzdirbti. O uzsienyje uz tokius darbus moka gerai, todel, kad pas juos neliko tokiu lochu, kurie nori suda malti ir kosminius pinigus gauti, tad kad prisivilioti is uzsienio, tenka moket didesnes algas. Pas mus tokiu runkeliu, nors vezimais vezk. Jei manot, kad ju jau truksta Lietuvoje, tai klystat. Beje, draugai tai tie, kuriem patinka tai ka jie daro ir domisi tuo laisvalaikiu, o ne darbo metu FB tikrinas, kad tik butu priezastis nedirbt.