Geltonas mirties debesis – siaubinga nelaimė sukrėtė Jordaniją, daug žuvusiųjų, šimtai sužeisti: incidentas užfiksuotas saugumo kameros (Video)  ()

Įkvėpus, nurijus arba patekęs ant odos chloras reaguoja su vandeniu ir gamina rūgštis, kurios pažeidžia kūno ląsteles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį Jordanijos Akabos uoste į laivą chloro cisternas kraunantis kranas numetė vieną iš jų ir sukėlė didžiulį nuodingų geltonų dūmų sprogimą, per kurį, kaip pranešama, žuvo 13 žmonių, o buvo sužeista daugiau nei 250. Pasak AFP, valdžios institucijos pranešė, kad cheminės medžiagos sandėliavimo konteineris nukrito transportuojant dėl ​​krano gedimo.

Įvykio vaizdo stebėjimo kamerose užfiksuota, kaip konteineris pakyla į orą, o po to staiga nukrito ant laivo ir sprogo. Žemėje matomas didelis ryškiai geltonų dujų debesis. Taip pat matoma, kaip prieplaukos darbuotojai stengiasi pabėgti nuo toksiškų dūmų.

Remiantis naujausiais duomenimis, antradienį ligoninėje liko apie 123 žmonės. Kai kurių būklė buvo kritinė. „Padėtis Akaboje dabar kontroliuojama“, – valstybinei televizijai sakė ministras pirmininkas Bisheras al-Khasawnehas, apsilankęs uoste vėlai pirmadienį.

Po incidento valdžia patarė Akabos miesto, esančio 16 km į šiaurę nuo uosto, gyventojams likti viduje ir uždaryti langus bei duris. Atsargumo sumetimais buvo evakuotas ir pietinis Akabos paplūdimys. Be to, Civilinės gynybos departamentas į uostą išsiuntė specialistų komandas, kurios tvarkytų nuotėkį ir išvalytų teritoriją.

 

 

Chloras yra cheminė medžiaga, naudojama pramonėje ir buitiniuose valymo produktuose. Tai yra gelsvai žalios dujos esant normaliai temperatūrai ir slėgiui.

Įkvėpus, nurijus arba patekęs ant odos chloras reaguoja su vandeniu ir gamina rūgštis, kurios pažeidžia kūno ląsteles. Įkvėpus daug dujų, plaučiuose kaupiasi skystis – gyvybei pavojinga būklė, žinoma kaip plaučių edema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()