Savadarbiu įrenginiu Atlantą perplaukti kaip žiurkėnas bandęs vyras sulaikytas: išradėjas pasiduoti neketina (Foto)  ()

JAV pakrančių apsaugos pareigūnai sulaikė vyrą, kuri mėgino iš Floridos nukeliauti į Londoną ir įveikti Atlanto vandenyną. Tam mėgėjas-išradėjas susikonstravo į žurkėno ratą panašų įrenginį, kuris plūduriuoja vandens paviršiuje ir į priekį stumiasi bėgant jame kaip tai daro graužikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

44 metų ekstremalių pojūčių mėgėjas Reza Baluchi sulaikytas rugpjūčio 26 dieną maždaug 110 km nuo Tybee salos, esančios prie Džordžijos valstijos krantų, praneša Fox News.

Pasak pareigūnų, vyro buvo paprašyta pateikti savo plūduriuojančio įrenginio – „laivo“ – registraciją, tačiau jis jos negalėjo rasti, nors tvirtino, kad ją turi.

Pareigūnai pareikalavo nedelsiant palikti savo plūduriuojantį įrenginį, nes remiantis transporto priemonės būkle, R. Baluchi vykdė „akivaizdžiai nesaugią, gyvybei pavojingą kelionę“. Vis dėlto, vyras tris dienas atsisakė palikti savo savadarbį laivą, tariamai grasindamas, kad turi bombą, kurią panaudos, jei bus bandoma įlipti į laivą ar jį iš ten iškrapštyti, praneša iflscience.com.

Galiausiai jis paliko laivą, tačiau jam pateikti kaltinimai dėl trukdymo pareigūnams ir uosto kapitono įsakymo pažeidimo.

Tai jau ne pirmas kartas, kai R. Baluchi bando leistis į panašią kelionę plaukiojančiu ratu. Anksčiau šį asmenį pakrančių apsauga jau yra gelbėjusi ne kartą.

2014 metais bandydamas nukeliauti į Bermudus jis prarado orientaciją ir klausinėjo sutiktų žvejų kelio, rašo The Guardian. Pakrančių apsaugos tarnyba perspėjo jį nebetęsti kelionės, tačiau jis tam priešinosi ir kelionę tęsė, o galiausiai įjungė savo vietos nustatymo švyturėlį 130 jūrmylių nuo Sent Augustino pakrantės Floridoje.

 

 

„Niekada neatsisakysiu savo svajonės, – transliuotojui „Fox 35“ pasakojo vyras po to, kai pareigūnų buvo išvilktas atgal į krantą. – Jie mane sustabdė keturis ar penkis kartus, bet aš niekada nepasiduodu“.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()