Sibiro žemėje - tūkstančiai gigantiškų burbulų, galinčių sprogti bet kurią akimirką (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-03-28 09:02
Gyventojams grėsmė dzin, ką darysime, kai tai stumtels vidutinę temperatūrą dar aukštyn ir paleis sunkiai besustabdomą atšilimą? Ašigaliuose statysime ledo generatorius, kad saulės daugiau atspindėti?
kestutisz 2017-03-28 09:47
Na, pvz. Europos biurokratai dar labiau sugriežtins automobilio išmetamo co2 normas! Nors tuos burbulus logiškiau kaip tik būtų išdeginti sugeneruojant begalę kuris dvideginio, kuris ore mažiau kenksmingas nei metanas.
immortallt 2017-03-28 10:49
Taip, taršą reikia riboti, ir sparčiai. Taip pat sparčiai plėtoti atsinaujinančią energetiką, kaip tai pradėjo daryti Kinija, Indija ir Afrika. Ir taip, išdeginti metaną reikėtų, tik kaip tu tai įsivaizduoji? Santykis oro ir metano turi būti labai konkretus: 9.52 : 1 pagal tūrį. Kitas dalykas, koks debilas eis "pradūrinėti" to burbulo tikintis, kad neišlėks į orą? Ir dar toliau, išdeginimas metano tik sumažins šiek tiek problemos mastą, bet miližiniški kiekiai CO2/energijos vis tiek bus išlaisvinta į atmosferą taip spartinant atšilimą.
DarkNRG 2017-03-28 17:49
To immortallt. Neverkslenk kaip koks paranojikas. Keli sproginejantys burbulai zemes temperaturai dideles itakos netures.
Shinigami 2017-03-28 20:32
Kiekviena minutę metanas išsiskiria iš visų pasaulio ežerų. Dar didesniais kiekiais jis išsiskiria iš visu pasaulio pelkių. Ypač daug metano išsiskyrė sovietmečių, kai didelė dalis pelkių buvo melioruota. Dėl išsausėjusių durpių ir aktyvios žemdirbystės jos pradėjo aktyviai irti ir skleisti metaną į orą. Metanas visada buvo Sibire. Visada jis ten ir garavo į orą. Tik tiek, kad jis garavo per mažus plyšius, nesudarydamas didelių kraterių. Tie krateriai Sibire tik suteikia vizualini efektą, bet nekeičia proceso. Ir toks garavimas vyksta ne tik Sibire, bet daugelyje pasaulio vietų. Seniai po žeme palaidota organinė medžiaga yra ir skleidžia metaną.
immortallt 2017-03-28 22:14
Shinigami, ežerai ir pelkės (apart nusausinimo procesus) visą laiką išskyrė metaną? Visąlaik. O Sibire įšalas kada buvo dingęs ir visas CO2 ir metanas išeidinėjo irgi kasmet, ar tai naujas procesas, kuris dar labiau spaudžia klimato atšilimo kreivę į viršų? Kai kurie bando aiškinti, kad žmogaus išskiriamas CO2 sudaro tik kelis procentus nuo to, ką išskiria gamta. Taip, bet būtent ką gamta išskiria, jinai ir susigrąžina. Tiksliau, ~20-30% to, ką mes išskiriam dar sugeba susigrąžinti, bet tie likę 80%, nors tai ir sudaro 1% metinių gamtos iskyrimų, kasmet tai kaupiasi. Po 100 metų CO2 lygis tampa didesnis per tiek, kiek per metus gamta išskiria ir susigrąžina.