Geopolitinis galvos skausmas – ar Taivanas yra Kinijos dalis, ar suvereni valstybė? Ir besikeičianti Lietuvos pozicija (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

procc 2021-09-16 07:04
"Suvereniuokis" tu gal lauk iš Lietuvos?
UTF16 2021-09-16 17:56
Kinija – tai veidrodis Lietuvai į paralelinę visatą, kurioje Gorbačiovas neatėjo į valdžią, nebuvo jokios Glasnost, Sovietų Sąjunga nežlugo, o visi nepriklausomybių siekėjai buvo tiesiog iššaudyti vietoje arba išsiųsti į konclagerius. Kiniją valdo parazitų irštva komunistų partija ir ten šiuo metu vyksta neįsivaizduojami dalykai, apie kuriuos mes praktiškai nieko negirdim iš dalies todėl, kad tai mums nelabai aktuali keista, tolima šalis, šnekanti nesuprantama kalba, o iš dalies todėl, kad komunistiniai parazitai bet kokia kaina blokuoja objektyvios informacijos srautą iš šalies. Absoliuti informacijos kontrolė yra esminis tokios valdžios raktas į sėkmę ir palaikymą. Kinijoje šiuo metu yra brandinama nacionalistinė, atvirai šovinistinė ir prieš visą išorinį pasaulį nukreipta socialinė politika. Žiniasklaidoje ten yra visiškai normalu drausti / cenzūruoti smurtinius „kapitalistinius“ kompiuterinius žaidimus ir filmus, o štai propagandinis komunistinis kinas, kur atvirai pjaunami kokie nors japonai, yra ten yra visiškai priimtinas. Šalyje veikia trolių fermos. Vykdomas atviras musulmonų genocidas. Tautinių ir religinių mažumų atstovai per prievartą išmėsinėjami organams. Trumpai tariant, Kinijos valdžia sėja dirvą karui ir nėra nieko, kas juos sustabdytų. Covid-19 yra Kinijos komunistų politikos produktas. Buvo ten gydytojų, kurie įspėjo, kad plinta kažkas baisaus. Jie visi buvo nutildyti. Kadangi Kinijos liaudis turi labai menką prieigą prie vakarietiškų informacijos šaltinių, ji yra įtikinta, kad Covid-19 buvo atvežtas į Kiniją iš Amerikos. Taip, tai yra gandas – atseit „galimybė“ – kurį išplatino Kinijos valdžia savo liaudžiai. Ir mes nieko apie tai nežinom. Visa tai išeina net už pačios Kinijos ribų: „arba jūs šalinat mums (Kinijos komunistams) nepalankų turinį, arba nešdinatės lauk iš mūsų rinkos“. Kinijos komunistams palanki cenzūra yra šiuo metu vykdoma mums patiems nežinant ir net nenujaučiant. Taip, komunistams valdant kinų liaudis po Sovietų Sąjungos žlugimo išbrido iš begalinio skurdo. Ne todėl, kad komunizmas kažkaip veikia, bet tiesiog todėl, kad žmonėms pagaliau buvo leista užsiimti kažkokia veikla. Ir tai suveikė. Visus kapitalistinės rinkos ir tarptautinės bendruomenės investicijų į Kiniją nuopelnus prisiima, žinoma, komunistai. Visus pasiekimus jie pasiima ir toliau kryptingai naudoja liaudies nacionalizmui, totalitarizmui, kontrolei, paklusnumui ir ideologijai diegti.
Fikcija 2021-09-16 20:43
UTF16 per paskutinius 200 metu kokia kaimyne kinija buvo uzpuolus?
conjurer 2021-09-16 21:03
Prie ko čia 200 metų? Kalba apie apie komunistų kiniją, kuriai apie 70 metų. O užpultas ir aneksuotas buvo tibetas. Beje ne taip senai buvo "švelniai" užpulta indija, bet nesieskalavo toliau nei apsidaužymu metalinėm lazdom. Ten vis dar vyksta rimta trintis.
Darius995 2021-09-16 22:29
Fikcija: patenkinkite, prašau, smalsumą, koks Jūsų ekskjūzas nenaudoti lietuviškų raidžių? Ar pastebėjote, kad iš Jūsų komentaro neįmanoma suprasti, kas ką užpuolė?
Fikcija 2021-09-17 20:08
nenaudoju nes man taip patogu , kame problema?
AAA000 2021-09-17 21:25
pvz nepala. manau dar butana ir mustanga. pati kinija yra lygtai 7 valstybiu konglomeratas. is kuriu dvi didesnes buvo, o kitos is esmes tu dvieju didesniuju kovu aneksijos aukos. laimejo pietine. jie ten aiskina kaip "suvienijima" pultu indija - bet bijo paspringt, plius ten gamtinis barjeras yra labai sudetingas bet daba vaizdas, kad ruosiasi ateities invazijai - gelzkelius tiesia. aplamai ju strategijos dirbtinai letos. orientuotos i garantuota perspektyvoje rezultata. vienintelis issukis - technologines inovacijos kur pakeicia pasauli ir padaro uzurpacinius tikslus kvailais. bet daba ir technologiskai nusprende pakariaut siaip manau ruskelius gali pult ta corona cia pilnai gali but butent ruskeliu puolimas, su saltiniu is kinijos. del galimos teritorines ekspansijos. o visi kiti - siaip - atsitiktiniai pasaliniai. nusisegs nebegyvenama sibira "taikiai" ir tiek.
Darius995 2021-09-29 13:13
Mielai paaiškinsiu: ankstesnio Tamstos komentaro pavyzdys rodo, kad, nenaudojant lietuviškų rašmenų, tampa neįmanoma suprasti teksto prasmės - kas ką užpuolė? Tokiu atveju pats rašymas praranda prasmę. Ar jau Jums aiškiau, kame problema, ar aiškinimui dar teks pirštus pasitelkti?
vytautas50 2021-09-29 14:10
Hmz 2021-09-29 22:10
Kur tu čia matai savo "komjaunimo partiją"? https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... s_in_China