[Karšta tema] Kaip mažytė Lietuva dėl Taivano stojo į milžinišką ginčą su Kinija – į Lietuvos pusę stoja nedidelė Europos valstybė (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2022-01-31 20:02
Kinijos valdžia ruošia liaudį karui ir neteisėtai invazijai visu pajėgumu į nepriklausomą kaimyninę šalį. Geriausia tokiu atveju yra palaikyti stiprius ekonominius santykius, paremti genocidą, paremti žmonių grobimus ir išmėsinėjimus organams, paremti smegenis plaunantį režimą ir 1984-ųjų stiliaus policinę valstybę. Nusileisti dėl kiekvieno žodelio ant kiekvieno pastato, neužgauti jausmų... Nausėdos žodžiai net nupurtė. Prezidentas stoja į kažkokių komunistų kitam pasaulio gale, o ne SAVO PATIES užsienio reikalų ministro pusę.
gytis13 2022-01-31 21:05
Dabartiniame pasaulyje visi naudos šventai žiūri, o dėl politini principų paburbuliuoja ir nustoja. Viena ranka pagrūmoja kitą ištiesia prekybai. Galų gale Kiniją užaugino šiuolaikiniai vakarų vadybininkai kišdami ten gamybą, tam kad jiems nereiktų nieko daryti tik užsidėti antkainį ant kiniškų prekių. Dabar turim rezultatą. O kinai su ambicijom pasirodo ir jų rankos daug toliau siekia negu mums atrodo...
Benediktas 2022-01-31 21:58
Dabar geriausia proga išvedinėt verslą iš Kinijos. Vėliau butų tik dar skaudesnės pasekmės. O dar geresnės progos buvo prieš 10 metų.
AAA000 2022-01-31 22:46
siaip Kinijoj yra fabriku, kur darbuotoju daugiau nei LT gyventoju. kazkur skaiciau valdytojas pamainomis organizavo kelione i Prancuzija. pirko virs milijono kelialapiu... sakykim uzperka ekskursija savaitei i Vilniu, su reisais, palapinem, maistu ir visakuo... panasiai kaip zydai ekskursija dare - su ginkluota apsauga atskrido apie 100+ koviniu snukiu... va ten tai buvo fail. neapsisyktumet tikrai - konservu remejai didieji - jei tas butu suorganizuota? neisileist juk negalima siaip as uz taivaniecius - cia teisinga politika. gal aplamai vienintelis geras dalykas, ka nuveike sita vyriausybe teisingai. kinu moralini autoriteta tikrai nusmukde pasauliniu mastu. cia neimanoma susimaut.
donatasv 2022-01-31 23:04
Perdaug technologijų buvo perduota kinui. Kinas panašiai kaip japonas, darbštus, kruopštus ir atsakingas. Verslo išvedimas nieko nepakeis, vakarietiškas pasaulis nepasirengęs dirbti tiek ir už tiek kiek eilinis kinas. Pačiam amerikonui be kinų pajėgumų nusmuktų ekonomika tiek, kad sėdėtų bačkoje dar ilgai kol atsigautų. Su kinu nebus taip paprasta kaip su Rusu, kinas priešingai nei rusas kitose valstybėse investuoja su galva į gamyklas, kasyklas, susisiekimo taškus, taip užvaldydamas tai valstybei svarbius taškus. Nepavykus pradeda naudot ekonominį spaudimą kai Lietuva/Australija. Karinės invazijos kolkas nematėm (naujosios Kinijos turiu uomenyje). Kiniškas masė įgavusi perdaug didelį pagreitį, ją sustabdyti nelabai nelabai įmanoma, turim prisitaikyti ir eiti kartu, arba susinaikint visi kartu...
donatasv 2022-01-31 23:28
O kiek nusmukdys ekonomiką? Tai nėra viena lazerius gaminanti firma, verslas eina ten kur palankios sąlygos, o kino rūstybė mūsų šaliai patrauklumo neprideda. Savo sukurt nieko nesugebam, investuotojų apmažės, o jei ir bandysim kurt tai be kino nelabai kur, taip ir suksimės užburtam rate bandydami atsitiesti. Toks nestabilumas tikrai žavesio nedaro. Pirmi visda parodo pavyzdį, bet dažniausiai lieka kalčiausi... Aš kažkaip tokioje situacijoje labiau linkęs žiūrėt savo kailio, ne Taivano. Bet kada sėdi nelabai galvoti valdžioje, tai parodyt pasauliui, kad grįžtam pas kinus draugaut, vėl šūdas. Turėsim eit iki galo... valstybės su rimta ir stabile politika įvaizdis sugriautas vienu neapgalvotu žingsniu.
UTF16 2022-02-01 02:09
O kiek ekonomiką pakels glaudesni santykiai su Taivanu?
donatasv 2022-02-01 02:43
Taivanas smulkmė. Niekam jis neįdomus. Mes turim stiprint savo kaip Lietuvos poziciją, pritraukdami vakarietišką kapitalą. Bus vakarietiškų įmonių Lietuvoje, jie bus suinteresuoti savo gamyklas apginti. O kam įdomu bus gint taivanio gamyklą? Tai yra geopolitiniai žaidimai ir juos žaisti reikia labai atsakingai, ypač mūsų atveju turint rusą kaimyną, o kad lanbirbis nesugeba to daryt, tai dar sykį parodo jo nusišnekėjimas per cnn man rodos vakar... Kur nesugebėjo sukontroliuoti situacijos, žurnalistė kreipė temą ten kur jai reikia, arba taip kaip ji suprato, o lanbirbis pajutęs, kad tema eina ne ta linkme nei jis nori, pradėjo nusisnekėt, mikčiot ir net idiotiška šypsena dingo iš veido... rimtų politikų taip neišmaudysi.
UTF16 2022-02-01 04:24
O Lietuva kažkoks labai rimtas žaidėjas su savo 1 % eksportu į Kiniją? Ir kinai labai susirūpinę Lietuvos rinka? Pasaulis toks mažas, kad jie tiesiog nebeturi kur realizuoti savo produkcijos? Stiprink savo pozicijas, kiek tik nori, tarp milžinų visada liksi sąrašo gale. Jie gali sau leisti draskytis ir boikotuoti lietuviškas prekes, nes alternatyvų praktiškai visada rasi. Jiems jokio skirtumo, ar ten Lietuva, Rumunija ar Estija. Smulkios rinkos tokio pasirinkimo neturi.
zaliaakis 2022-02-01 07:52
Kinams Lt kaip ir niekas. O taivana jie vistiek pasiims ar jėga ar protu. Jie galingi ir stiprėja visais požiūriais... Lt maža ir reikia su visais elgtis pagarbiai, net su kaimynais... Per politikų neprofesionaluma kenčia eiliniai Lt žmonės ir jų verslai. Su tokia politika nusirisime iki visiško dugno...
donatasv 2022-02-01 08:27
Tai aš tą ir sakau, kad lanbirbis išsišoko nesuprasdamas ką daro, lygiai taipat, tik šiek tiek dėl kitų priežasčių kinai strojina Australiją. Australija ne Lietuva tie nesugeba atsilaikyt, o ką snekėti apie mus?
pirmas 2022-02-01 10:35
del
iPienius 2022-02-01 11:08
Taivanas pats laikosi vienos Kinijos principo arba kitaip sakant absoliuti dauguma nenori jokios nepriklausomybes. vienintelis skirtumas yra tas, kad Kinijoj valdzioje yra komunistai, o Taivane is zemynines Kinijos pabege ne komunistai
iPienius 2022-02-01 11:13
Taivanas investuos varganus 200M $. normalus verslas vienai gamyklai tiek isleidzia. maciau lygtais prie Kauno medzio drozliu ploksciu gamykla uz tiek statys uz panasia suma. jeigu investuotu pvz i puslaidininkiu gamyba, gal tada butu verteja pyktis su kinais, bet tik ne del 200M. dabar dar su Baltarusija bus problemu. niekas nekalba, bet Baltarusiai gali prisiteist milijardines kompensacijas, del neleidimo vezt trasu. esam pasirase konvencijas, kuriose numatyta valstybems, kurios neturi juru uosto, leisti vezti krovinius. uz sita labai nuskausmins.
kestutisz 2022-02-01 11:20
Norint pasikandžioti yra ir kitų vietų kur tikrai nereikia gilintis į politinius/istorinius vingius - Honkongo vertimas kiniška (blogaja parasme) teritorija - vyksta dabar, uiguriai - vyksta dabar, galų gale okupuotas Tibetas (kodėl pas mus tik skveras, o ne ambasada?). O dėl 1984... pandemijos proga tik išsiryškino, bet mes labai netgi neatsiliekam nuo kinų ta prasme, ir viskas eina tik blogyn
Benediktas 2022-02-01 11:24
Išverčiu į žmonių kalbą, ką reiškia „pagarbiai“ šitam sakinyje: bailiai, kaip mulkiai, atsisakyti tiesos, teisingumo vertybių, nedėti pastangų jų apgynimui, leisti striumfuoti neteisybei. Kiekvieno subjekto pastangos yra vertingos, net ir pačio mažiausio. Pinigai nėra svarbiausia. Paskui gali prarast ne tik sažinę, orumą, bet ir pinigus ir laisvę. Baltarusija, Rusija yra pvz, kai žmonės prarado viską, nuolaidžiaudami rėžimams.
UTF16 2022-02-01 11:44
Ką tu čia pasakyti nori – kad kinai masiškai investuoja čia, kad Lietuva jiems strategiškai svarbi Europos bamba? https://urm.lt/default/lt/lietuva-kinija Kinijos tiesioginės investicijos Lietuvoje 7,8 mln. EUR Lietuvos tiesioginės investicijos Kinijoje 39,9 mln. EUR Kinija pagal ekonominį lygį yra trečiojo pasaulio šalis. Pagal BVP vienam gyventojui Lietuva juos viršija dvigubai. Taivanas juos viršija trigubai. Kad Kinija kažkokia be galo perspektyvi rinka ir ten reikia veržtis visom keturiom – čia tik ant popieriaus.
donatasv 2022-02-01 14:55
https://www.lb.lt/lt/tiesiogines-uzsien ... gal-sali-1 2021 - III ketv. Europos investicijos Lietuvoje: 22 579,80 mljn Azijos investicijos Lietuvoje: 1 718,03 mljn 200 mljn iš Taivano paskęs kaip lašas jūroje. O kaip jūs manot kiek iš 22 579,80 mljn turi sąsajų su Kinija?
UTF16 2022-02-01 15:45
Čia būrimas iš kavos tirščių ir nieko daugiau. Nenustebčiau, jei investicijų apimtys iš Honkongo dar padidėtų, turint omeny kaip jie „myli“ komunistinę Pekino valdžią.
donatasv 2022-02-01 16:03
Šaukštai po pietų skaičiuosim po metų. Gerai nors tai, kad JAV, Australija, o dabar ir EU (dėka Lietuvos) pradeda gesint drakono švaistomą ugnį. Visame burbule neliksim vieni. Nes iš dabartinio koncervų valdymo kol kas nepatinka tik Kinijos burbulas. Šeip neblogai tvarkosi. Keliukai/Tvoros palyginus menki projektai manęs nelabai jaudina.