Medikai įvardijo gėrimą, kuris efektyviai gerina metabolizmą ir lėtina senėjimą  ()

Gydytojai rekomenduoja kavą pakeisti šiuo gėrimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvardytas efektyviai medžiagų apykaitą gerinantis ir senėjimą stabdantis gėrimas.

Ekspertai rekomenduoja į savo racioną įtraukti žaliosios arbatos. Šis gėrimas tonizuoja ne prasčiau nei kava, bet yra daug sveikesnis pasirinkimas. Žaliojoje arbatoje yra mažiau kofeino, o esantis kofeinas veikia švelniau nei kava. Šis gėrimas taip pat teigiamai veikia sveikatą, suteikia raminamąjį ir antibakterinį poveikį, taip pat lėtina senėjimo procesus.

Mitybos specialistė Anastasija Goloborodko „Telegram“ pasakojo apie žaliosios arbatos naudą.

Ji pabrėžė naudingąsias šio gėrimo savybes dėl jame esančių polifenolių. Šie aktyvūs augaliniai komponentai pasižymi antioksidacinėmis ir prebiotinėmis savybėmis, skatina palankios mikrobiotos susidarymą žarnyne.

Katechinai, tokie kaip inonai, taninai, hesperedinai, kumarinai, alkaloidai, terpenoidai, esantys žaliojoje arbatoje, turi antimikrobinį poveikį virškinimo trakte. Tyrimai moksliškai patvirtina, kad šios medžiagos gali sulėtinti senėjimo procesą.

 

Ekspertė rekomenduoja rinktis tokias japoniškas arbatas kaip sencha, kabusecha, gekuro, ulongo iš Taivano, taip pat tailandietiškas arbatas.

Žalioji arbata taip pat teigiamai veikia riebalų apykaitą ir suteikia raminamąjį poveikį. Arbatoje esantys katechinai gali užkirsti kelią įvairioms ligoms ir degeneraciniams smegenų procesams, pvz., Alzheimerio ligai, demencijai ir Parkinsono ligai.

Be to, žaliosios arbatos antibakterinės savybės, ypač susijusios su burnos higiena, daro ją veiksmingu probiotiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(10)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: