Pragręžtos kaukolės ir tūkstančiai žuvusių. Kraupi Musko smegenų implanto paslaptis  (3)

Jų kaukolės buvo pragręžtos ir užpildytos „bioklijais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tūkstančiai gyvūnų mirė siaubinga mirtimi per Elono Musko prieštaringai vertinamo „Neuralink“ smegenų lusto, kuris neseniai buvo pirmą kartą panaudotas žmonėms, bandymus.

Daily Mail“ apie tai rašo remdamasi dokumentais, paskelbtais Kalifornijos universiteto. Su E. Musko įmone jis bendradarbiavo nuo 2017 iki 2020 metų, kad atliktų bandymus.

Dokumentuose rašoma, kad operacijų metu beždžionių kaukolės buvo pragręžtos ir užpildytos „bioklijais“. Kai kurioms buvo atlikta 10 kaukolės operacijų.

Chirurgai išgręžė skylutes beždžionių galvose ir į smegenis įvedė implantus, tačiau jie netilpo ir kyšojo iš gyvūnų kaukolių. Atsakingos medicinos gydytojų komiteto gauti ir „Daily Star“ peržiūrėti pranešimai apie mirtį taip pat parodė, kad gyvūnams buvo amputuotos galūnės arba jie kentėjo nuo pasikartojančio vėmimo ar viduriavimo.

Atliekant bandymus taip pat buvo nužudytos avys ir kiaulės. Vien per šiuos bandymus buvo numarinta mažiausiai 1500 gyvūnų. Gydytojų komitetas pareiškė, kad gyvūnai patyrė „ypatingų kančių“, o „Neuralink“ demonstravo „sistemingą jų gyvybės nevertinimą“.

„Neuralink turi gerai dokumentuotą istoriją, kai buvo atliekami nereikalingi ir aplaidūs eksperimentai su beždžionėmis, kiaulėmis, avimis ir kitais gyvūnais, o tai kelia rimtą susirūpinimą dėl įrenginio saugumo“, – sakoma bendrovės pranešime. „Todėl visuomenė ir toliau turėtų skeptiškai vertinti bet kurio „Neuralink“ gaminamo įrenginio saugumą ir funkcionalumą.“

 

Dokumentai rodo, kad beždžionės buvo suskirstytos į keturias grupes. Pirmajai grupei po operacijų „nebuvo leidžiamas chirurginis sveikimas (terminalinė procedūra)“.

Gyvūnai buvo paruošti operacijoms, skiriant tokius vaistus kaip valiumas ir fentanilis, taip pat anestetikų. Tada galvūgalyje buvo padarytas iki 10 cm dydžio pjūvis.

Procedūros instrukcijose sakoma, kad kiekvienas implantas „gali būti netobulas“. Buvo manoma, kad lustui pritvirtinti bus naudojami kauliniai varžtai.

 

Gavę lustą, gyvūnai buvo laikomi pririšti prie kėdės, naudojant antkaklius, iki penkių valandų per dieną. Tačiau nors procedūra buvo siaubinga, šalutiniai poveikiai, kuriuos patyrė gyvūnai, taip pat tai, kaip kai kurie iš jų mirė, gali būti dar baisesni.

Vienai beždžionei, žinomai kaip „8 gyvūnas“, buvo „amputuoti keli pirštų galiukai“ ir „pirmaisiais gyvenimo metais ji viduriavo“. Jai taip pat buvo atlikta vazektomija. Galvoje buvo daromos skylės, kol buvo matomos smegenys, į jas buvo įdėtas implantas atliekant „terminalinę kaukolės implantavimo procedūrą“. Gyvūnas „pasveiko“ ir buvo „grąžintas į savo namų narvą“ prieš eutanaziją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(19)
(-10)

Komentarai (3)