Gripas jauną, sveiką vilnietį per pusdienį pavertė sunkiai paeinančiu ligoniu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2013-02-18 12:04
Visi greiti pastumt ant medikų. O, kad greitukės ir taip per naktį ištisai pas ligonius važinėja, ir kad ligoninėse vietų nėra. Na nuvežtų į ligoninę, ir ką tada? Laikytų koridoriuje? Todėl dispečerės ir atmušinėja skundus kiek tik gali. O dabar po tokių straipsnių dar padaugės panikuojančiųjų skambučių.
Windas 2013-02-18 12:42
Vistiek manyciau lietuvoj medikai per daug pro pirstus ziuri.. as suprantu algos ne kaip JAV, kad ten pakosijus ir nekalbant i rageli visa brigada suvaziuoja, o lietuvoj speju greiciau butu a nenori kalbet nu ir dvesk ten kur sedi, bet pats kaune turejas daug nesamoniu.. man asmeniskai ten ta shuduka lyg kateteris vadinasi.. netycia ishplese... nes besisukdama uzkliude.. pakraujavau ten nemazai.. tada su narkoze pridirbia buvo neblogai... vnz tikrinat nosies pertvara gyditojas vienas gerai ikirt man tai vel pakraujavau gerai... o ish ju girdziu tik.. atsiprasau atsiprasau... pykt nepyksi tuo metu nes bijai kad dar ko baisiau nepridarytu.... bet neduodant $$ i kisenia.. jie ziuri labiau i viska pro pirstus.. vilniuje santariskese... (cia jau davius dovaneliu gyditojai 500lt uz apziura vien) tai nzn toks jausmas ish dangaus angelas sargas nusileido kaip visi tyrimai minutem pradejo eiti be eiliu visur ir t.t. tiesiog manau pakelti algas jiems tikslo nera, bet kad moketu uz patenkintus klientus premijas jiems ash uz.. tada gal labiau motivuoti butu.. zinoma yra visokiu zmoniu, tad yra gyditoju tikrai nuostabiu kur dirba uz ta skatika (galim taip ivardinti) ir i tave ziuri bei tavo liga lyg butum baisus ligonis ir tave reik kuo greiciau ishgelbeti.
- 2013-02-18 12:47
Aj, taip, pakelt nėra tikslo. Norint Lietuvoj gauti 3000 Lt medikui reikia turėti tris darbovietes. Čia, jei nesi prof, dr, ar vedėjas. Prof atlygis max 4000 Lt.
Windas 2013-02-18 12:55
matai gaunant alga motivacijos daug nera.. nes dirbk siek tiek geriau ar blogiau jis nemato tikslo nes alga stabili.. premijas gaut yra motivacija.. dirbi gerai gauni gerai... kad ash uzdirbciau kiek uzdirbu (suma kuria skustis butu kvaila) tenka sedeti darbe po 12~14h bet ne taip kad verciamas ir nevisada po tiek bet reik.. sedi ir dirbi kartais 2men ish eiles taip o kartais visas dienas po 6h galiu dirbti. Manau, kad uzdirbti galetum daug.. ne darbdavys tave turi motivuoti, o pats save.
- 2013-02-18 13:01
Darbdavys yra valstybė. Yra ribos, kurių tu negali viršyti. Tiksliau, medikai apmokami pagal pacientų skaičių. Tad, jei nori daug atlygio, turi būti konvejeris. Esi konvejeris - atlieki darbą atmestinai, nes kokybiškai neliks laiko. Jei nori kokybiškai, be 4000 Lt į rankas gydytojui gali pamiršt kokybę, o be 2x daugiau personalo - pamiršk greitą aptarnavimą.
keturi 2013-02-18 13:01
Gripas neegzistuoja, organizmas tiesiog atsikrato toksinu kurie susikaupia per labai psichologiskai itempta laikotarpi kuris vadinamas sventiniu. Silpnesni organizmai neatlaiko soko. O jei gripas egzistuotu, tuomet virusologai galetu paaiskinti kur slypi gripo virusas tarp pandemiju, o to paaiskinti siuolaikinis virusologijos mokslas negali, nes virusui isgyventi butinas seimininkas, bet tuomet gripu butu sergama istisus metus.
Windas 2013-02-18 13:05
keturi, o tai kaip skiepyje ka ten i shiknas suleidzia?
Windas 2013-02-18 13:06
as ta suprantu, bet kartais reik ir supratingumo cia pvz sita situacija kur zmogus straipsnyje minetas.. na rimtai jei sergi ar komplikacijos baisios..tai kol nepradedi poteriu kalbeti ir neirodai jog tau jau dievas kopecias ish dangaus nuleisdineja tol nlb ir vaziuoja
Sarunas 2013-02-18 14:20
Matau ne tik virusai lenda į viešumą, bet artėjant pavasariui ir visokio plauko troliai pradeda reikštis
g3n1us 2013-02-18 14:45
Pritariu, kad po straipsnio pradės daugiau skambinėti... Perskaičius straipsnį jaučiasi ligonio susireiškminimas.... Žmogus galvojo miršta, nes jau seniai neturėjo normalaus gripo...
- 2013-02-18 14:53
Iš kitos pusės - žmona medikė. Žinok, verkiantys, kad „miršta“, nors ten piršte maža žaizdelė, suryja tiek laiko, kad nelieka kada nueiti pas iš tiesų mirštančius. Be to, greitosios ne begalinius kiekius turi tų mašinų/personalo. Dar pridėk amžinus ligų ieškotojus, etc ... ir gausi situaciją, kad nori nenori tenka greitajai atsikalbinėt nuo važiavimo, ar siūlyt, „gal pats gali atvažiuot?“.
vvv2 2013-02-18 14:54
Arthuras 2013-02-18 14:58
Bet supranti, minuse, kaip gaunas. Kai žmogus nesikreipia, nes galvoja, kad praeis ir nenori "trukdyt" gydytojų ir užsilenkia - medikai rėkia "kur buvot anksčiau?!". Kai žmogus ateina iš anksčiau, dar su sąmone, tada grūda lauk, rodo kažkokį nepasitenkinimą ir t.t.. Kas čia juokėsi, kad "ala" tai buvo tik gripas, tai atsiprašau - aš pats gripu tikrai esu sirgęs, tačiau paeiti tikrai galėjau, sąmonė buvo vietoje, ryti irgi galėjau. Esu girdėjęs ir tokių variantų, kad va taip va nuo gripo žmogus ir mirė. Tiksliau pagulėjo komoje dar prieš tai porą savaičių. Tai kada kreiptis???
vvv2 2013-02-18 15:02
Acme 2013-02-18 16:17
Gripas egzistuoja, jo dalelės stebimos per elektroninį mikroskopą, jo RNR seka nustatyta, taip pat žinomi baltymai. Yra daug hipotezių, kodėl gripo epidemija vyksta žiemą, bet labiausiai tikėtina, kad žiemą būna mažiau saulės, todėl žmogus gauna mažiau vitamino D ir kitų vitaminų, taip pat žiemą žmogus būna uždarose patalpose, todėl padidėja tikimybė užsikrėsti. Virusai gyvena tarp epidemijų, užkrėsdami kitus gyvūnus pvz.: paukščius, kiaules, taip pat sukeldami epidemijas, kituose regionuose pvz.: pietiniuose regionuose, per liūčių sezoną, ir pietų pusrutulyje gripas sukelia epidemija vasarą ir taip keliauja iš vieno pusrutulio į kitą mutuodamas.
Windas 2013-02-18 18:09
taip sakoma apie sloga, o ne apie gripa
blizzard 2013-02-18 18:25
Čia ko gero vakcinų likę tai straipsnį parašė visiškai sveikas žmogus sportuojantis, sveikai besimaitindamas apsirgo gripu tiek kad vos nenumirė :O moralas: negalima sportuot, sveikai gyvent ir valgyt daug papildų, nes po to net ir gripas tampa mirtinu priešu. True story.. p.s. aš nesportuoju, valgau ką noriu, lankausi masinio susibūrimo vietose, nesirgau gripu jau gerą pusmetį o ir paskutiniu kartu pasveikau per kokias 4 dienas valgydamas daug česnakų ir svogūnų, mirkydamas kojas karštam vandenį -prakaituodamas ir gerdamas minimum 10 puodelių karštos arbatos per dieną. Kuo daugiau skysčių geri tuo greičiau pasveiksti, turi gert net tada kai jau visai nesinori, dėl karštų arbatų ir pastoviai prakaituoji, taigi tokie tie ir vaistai..
Arthuras 2013-02-18 18:35
Ohoooo, kažkas net neskiria gripo nuo peršalimo. O aš nesirgau peršalimu jau metus, o gripu gal jau trejetą ar net daugiau. Nu ir ką? Nesu tikras, kad rytoj susirgęs gripu dar paeisiu. Kažkaip liaudis žiūriu čia nesupranta, kaip įmanoma užsilenkti nuo gripo. O tikrai tokių atvejų būna.
blizzard 2013-02-18 18:42
O aš parašiau bent vieną simptomą iš kurio galėjai spręst kuo aš sirgau? Na tarkim.. bet tokiu gripu kaip čia parašyta nesu sirgęs mažiausiai 5 metus, matyt kažkokia mistika, o aš ir nesportuoju ir sveiko gyvenimo būdo nepropoguoju.. p.s. ir nei sykio nesiskiepijau..
namaste 2013-02-18 19:17
Keisciausia yra tai, kad tie sveikuoliai dazniausiai ir serga. Turiu bendradarbi sportininka, kuris nei ruko, nei alkoholi vartoja, intensyviai sportuoja ir sveikai maitinasi, tai kas pora menesiu serga butinai, o kartais ir dazniau. O paemus koki zmogeli kuris ruko ir 100 gramu "padaro", nu neserga niekad tokie. As nesakau, kad reik pult gert, bet kazkaip nesaziniga.