Ištirtas visas Italijos kaimas: štai kas paaiškėjo apie realią situaciją, kiek iš tikro yra sergančių  (24)

Italijos leidinys repubblica.it skelbia, jog atlikus visų vieno Venecijos kaimo gyventojų koronaviruso testus nustatyta, jog nuo 50 iki 75 proc. užsikrėtusiųjų serga visiškai asimptomine COVID-19 eiga, tačiau patys gali užkrėsti aplinkinius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-03-19 Ištirtas visas Italijos kaimas: štai kas paaiškėjo apie realią situaciją, kiek iš tikro yra sergančių  (24)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Florencijos universiteto klinikinės imunologijos profesorius Sergio Romagnani remiasi duomenimis tyrimo, kuris atliktas 3000 gyventojų kaimelyje Vo 'Euganeo – buvo paimti visų iki vieno gyventojo virusologiniai mėginiai.

Imunologas aiškina, kad šie rezultatai pabrėžia du labai svarbius dalykus. „Užsikrėtusiųjų besimptomių asmenų procentinė dalis populiacijoje yra labai didelė – tokių atvejų dalis yra didesnė nei pusė, ir ne tik tarp jaunesnių asmenų; simptomų neturinčių asmenų saviizoliacija yra būtina norint suvaldyti viruso plitimą ir pandemijos poveikį“, – aiškino medikas.

Dabar pagrindinė S.Romagnani užduotis kovojant su virusu bus pabandyti surasti užsikrėtusiuosius, kuriems nepasireiškia jokie simptomai, nes jų niekas nebijo ir niekas priverstinai neizoliuoja. Ypač tokius asmenis reikia nustatyti tarp medicinos personalo, kurie šiais laikais turi daugiausiai kontaktų su įvairiais – nebūtinai užsikrėtusiais – asmenimis.

Nepaisant to, kol kas galioja sprendimas neatlikinėti COVID-19 tyrimo medikams, jeigu jiems nepasireiškia jokie simptomai. Kita vertus, įvertinus Vo 'Euganeo tyrimą, toks sprendimas gali būti labai pavojingas: kyla grėsmė, kad ligoninės taps ne tik gydymo vieta, bet ir pagrindiniu naujų užsikrėtimų šaltiniu.

Taikant užsikrėtusiųjų asmenų izoliaciją Vo 'Euganeo kaime per 7–10 dienų sergančiųjų kiekis sumažėjo nuo 88 iki 7. Sergančiųjų (simptominių ir besimptomių asmenų) izoliacija ne tik apsaugojo kitus asmenis nuo užsikrėtimo, bet ir, panašu, apsaugojo sergančiuosius nuo sunkios ligos eigos: per 8 dienas 60 proc. sergančiųjų pasveiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(120)
(7)
(113)

Komentarai (24)