Australijoje desperatiškai ieškoma medikų  (7)

Australijos medikų asociacija pareiškė apdovanosianti kiekvieną, kuris sugebės privilioti į šalį nors vieną kvalifikuotą mediką iš užsienio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3 tūkst. dolerių premija bus mokama kiekvienam žmogui, kuris įtikins kvalifikaciją turintį mediką atvykti į Australiją ir dirbti čia mažiausiai 12 mėnesių, pranešė leidinys „The Australian.“

Asociacijos vadovas šį sprendimą pavadino „revoliuciniu“ ir pareiškė esąs įsitikinęs, jog tokiu būdu šalyje bus galima sumažinti gydytojų deficitą. Šiuo metu Australijai reikia 500 kvalifikuotų medikų. Kai kuriuose šalies miesteliuose šiuo metu išvis nebeliko daktarų.

Į užsienyje parengtus gydytojus žvalgosi ir kai kurios Europos valstybės - mes jau rašėme, jog pastaruoju metu Baltijos valstybėse siaučiant krizei medicinos darbuotojai įnirtingai viliojami į D.Britaniją kaip pigi darbo jėga. Gal lietuviai medikai su laiku susigundys ir tolimesnėmis valstybėmis, tokiomis kaip Australija? Tačiau kas tokiu atveju liks mūsų valstybėje?

Na, o jeigu įdomu daugiau sužinoti apie medicinos sistemą Australijoje, galite perskaitytį šį klaipėdos.diena.lt portale publikuotą Jolantos Juškevičienės interviu su Klaipėdos jūrininkų ligoninės I kardiologijos skyriaus vedėju Audriumi Šimaičiu, septynis mėnesius dirbusiu Australijos ligoninėje.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)