2060-aisiais vasarą Sidnėjuje bus pavojinga  (13)

Prognozuojama, jog 2060 metais Australijos mieste Sidnėjuje vasaros bus tokios karštos, o oras – užterštas, jog tai gali kelti grėsmę vyresnių žmonių gyvybei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl klimato atšilimo kylanti vasaros temperatūra, sausas klimatas ir transporto bei krūmynų gaisrų sukeliamas smogas pavers Australijos miestą pavojingu sveikatai, teigia mokslininkai.

Didžiausias pavojus kils vyresnio amžiaus žmonėms, besiskundžiantiems širdies darbo sutrikimais ar astma, teigė valstybės finansuojamos Mokslo ir industrinių tyrimų organizacijos atstovas Martinas Cope`as. „Kalbame apie trigubai išaugusį besikreipiančiųjų į ligonines skaičių dėl kvėpavimo sutrikimų“, - teigė jis.

„Bus daugiau šiltų dienų, daugiau šiltų naktų ir senesnė visuomenė. Tą turime numatyti“, - sakė mokslininkas ir pridūrė, kad padėtis būtų ne tokia prasta, jei jau dabar būtų stengiamasi mažinti išmetamo anglies dvideginio kiekį.

M. Cope`o vadovaujama mokslininkų komanda Sidnėjaus orų prognozei kurti naudojo kompiuterinius modelius bei bandė nustatyti, kokį poveikį turės maksimalius vidutinės temperatūros padidėjimas nuo 1 iki 4 laipsnių Celsijaus, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Anot mokslininko, dienų, kuomet temperatūra pakils virš 30 laipsnių, bus 20 proc. daugiau, o dienų, kai temperatūra pakyla virš 40 laipsnių, gali padaugėti dvigubai.

M. Cope`o teigimu, manoma, kad 2060-aisiais gyvens ir dvigubai daugiau 65 metų ir vyresnių žmonių, taigi padaugės ir tų, kuriems karštis kels sveikatos sutrikimų.

Be to, karštomis dienomis Sidnėjaus oras bus labiau užterštas toksinėmis medžiagomis. Dėl šylančio oro padaugės sausrų, dulkių audrų, išaugs gaisrų pavojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)