"Megrame Medis" pristato šilčiausią langą Lietuvoje  (0)

UAB ,,Megrame Medis” pristato sukurtą patį šilčiausią standartizuotą ,,Euro 110” langą, kurio šilumos perdavimo koeficientas yra 45 proc. geresnis už iki šiol sukurto standartinio medinio lango. Šilumos perdavimo tyrimai buvo atlikti KTU Architektūros ir Statybos Institute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Langas netrukus bus pristatytas tiek Lietuvos, tiek ir užsienio rinkoms ir pradėta jo gamyba. Pasak KTU Architektūros ir Statybos Instituto, Statybinės Šiluminės Fizikos Mokslo Laboratorijos Technikos vadovo Juozo Ramanausko, langas "EURO 110" iš iki šiol bandytų laboratorijoje langų yra mažiausiai laidus šilumai.  Bazinio lango šilumos perdavimo koeficientas 0,83 W/(m2∙K). Lango konstrukciją sudaro 110 mm medžio profilis, aukštos kokybės "G-U" varstymo furnitūra, trijų stiklų paketas su dviem mažo šilumos išspinduliavimo dangomis, užpildytas argono dujomis, su šilumai nelaidžiais skiriamaisiais rėmeliais. Bendrovė taip pat pristato ir modifikuotą "110M" langą, kurio šilumos perdavimo koeficientas yra tik 0,78 W/(m2K).

"Lango sukūrimą paskatino globalios energetinės ir ekologinės tendencijos, nes didelė dalis bendrovės "Megrame Medis" produkcijos yra eksportuojama į Skandinaviją ir kitas Vakarų Europos šalis. Modifikuoto "Euro 110M" lango techninės charakteristikos atitinka vis labiau ir Lietuvoje populiarėjančių "pasyviųjų" namų (ang. "passive" house) stiklinimui skirtiems langams keliamus reikalavimus.  Tai namai, kurių šildymo ar vėsinimo energetinės sąnaudos yra minimalios, todėl tokiems namams stiklinti reikalingi langai, pasižymintys ne didesniu nei 0,8 W/(m2∙K) šilumos perdavimo koeficientu" – teigia UAB ,,Megrame Medis” direktorius Norgindas Kasnauskas.

Vakarų Europos šalyse augantys poreikiai skatina bendrovę nuolat tobulinti savo produkciją. Šiuolaikiškus bendrovės gaminius gali įsigyti ir Lietuvos pirkėjai, kuriems pastatų šildymo išlaidų taupymas tampa vis aktualesnis.  Senkantys ir brangstantys natūralūs energijos šaltiniai, verčia susimąstyti apie išlaidas mažinančius sprendimus, susijusius su patalpų eksploatavimu. Tai ypač aktualu šildymo sezoną turinčiose šalyse. "Pasyviojo" tipo namų (pastatų) koncepcija užtikrina patalpų eksploatavimą mažomis energetinėmis sąnaudomis. Šildymui naudojamos energijos kiekis gali būti net 90 procentų mažesnis nei įprastiniuose namuose, todėl langų techninės savybės ir jų projektavimo sprendimai yra ypač svarbūs - jie leidžia saulės šilumai patekti į patalpas ir išlaiko šilumą pastato viduje. "Pasyvieji" namai yra ypač paplitę Vokietijoje ir Skandinavijoje. Šio tipo namo koncepciją  sudaro integruota visų sudedamųjų dalių sistema ir sinergija tarp jų. Ypač svarbu yra ne tik lango techninės savybės, bet ir teisingas lango montavimas ir įstatymas.

Apie UAB “Megrame Medis”

UAB „Megrame" Medis", yra sukaupusi daugiau nei 10 metų medinių langų bei durų gamybos patirtį, užtikrina aukštą gaminių bei paslaugų kokybę.  Įmonė gamina medinius, medinius aliuminio langus, duris, fasadines sistemas bei žiemos sodus. Nuo 2000 m. bendrovėje „Megrame" Medis" įdiegta kokybės valdymo sistema pagal LST EN ISO 9001 standartą. Įmonėje gaminama produkcija atitinka LST 1514 reikalavimus. Bendrovės „Megrame Medis" gaminiai taip pat sertifikuoti ir pagal Didžiosios Britanijos, Rusijos, Ukrainos kokybės standartus.

Įmonė nuolat modernizuojama ir plečiama. Šiuo metu įmonė pagamina iki 50 tūkstančių m2 produkcijos per metus). UAB “Megrame Medis” savo produkciją eksportuoja į Skandinaviją, Vakarų ir Rytų Europos šalis, Šiaurės Ameriką. Daugiau informacijos apie įmonę www.megramemedis.lt, www.megrameexport.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: