„Apple“ kompiuterių pardavimai Baltijos šalyse pakilo net 56 procentais  (0)

Per pirmuosius tris 2010-ųjų metų ketvirčius kompanijos “Apple” kompiuterių pardavimai trijose Baltijos šalyse, lyginant su tuo pačiu praėjusių metu laikotarpiu, šoktelėjo net 56 procentais. Latvijoje, atitinkamai - 82 procentais, Estijoje – 54 procentais, o Lietuvoje - 47 procentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie kompiuterių pardavimai pranoksta ir buvusius prieš krizę 2008-uosius metus. Lyginant šių metų pirmuosius 9 mėnesius su tuo pačiu 2008-ųjų laikotarpiu, “Apple” kompiuterių pardavimai Lietuvoje pakilo 26 procentais. Baltijos šalyse labiausiai perkami 13 colių įstrižainės “Macbook Pro” nešiojamieji kompiuteriai.

“AVAD Baltic”, prekiaujanti “Apple” produkcija Baltijos šalyse, planuoja, kad šių metų apyvarta viršys 2008 metų lygį ir sieks apie 52 milijonus litų, o lyginant su praėjusiais metais, kai apyvarta siekė 28 mln. Lt, išaugs beveik dvigubai.

“Panašu, kad ypač spartūs “Apple” augimo tempai pasaulyje pasiekė ir mūsų regioną. Buvome tikri, kad po praėjusių metų kritimo mūsų pardavimai atsigaus, tačiau tokio šuolio neplanavome. “Apple” prekinis ženklas sparčiai populiarėja pasaulyje, o, kaip rodo vartotojų apklausos, šio ženklo kompiuteriai yra patys geidžiamiausi Lietuvoje ir Latvijoje, tad džiugu, kad tai atsispindi ir augančiuose jų pardavimuose”, - sakė  bendrovės “AVAD Baltic” vadovas Tomas Palšis.

Auga ne tik “Apple” kompiuterių populiarumas. Nors mp3 grotuvų pardavimai dėl išmaniųjų telefonų išpopuliarėjimo pasaulyje kasmet krenta, lyginant su 2009-ųjų pirmaisiais devyniais mėnesiais, šiais metais pakilo ir “iPod” grotuvų pardavimai Baltijos šalyse. Bendras augimas sudarė 18 procentų. Labiausiai šoktelėjo “iPod” populiarumas Latvijoje, kur jų pardavimai pakilo net 30 procentų. Perkamiausias “iPod” grotuvas Baltijos šalyse  išlieka naršymui internete bei žaidimams pritaikytas “iPod touch”, kuris sudaro beveik pusė visų “iPod” pardavimų.

“AVAD Baltic” buvo įkurta 2007 metų spalio 1 dieną Lietuvoje. Bendrovė atstovauja pasaulinės “Apple” kompanijos interesus, vykdo reklamines kampanijas bei platina jos produkciją Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: