Tarptautinėje parodoje asociacijos „Infobalt“ narių žvalgytuvės ir naujų rinkų paieškos  (0)

Vasario 14–17 d., asociacijos „INFOBALT“ nariai ir atstovai dalyvavo konferencijoje „GSMA Mobile World Congress 2011“. Inovatyvių IT ir mobiliųjų operatorių iš viso pasaulio renginyje asociacijos nariai pristatė naujų produktų bei sprendimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planuojama, kad 2012 m. šiame renginyje asociacija „INFOBALT“ atstovaus Lietuvą, pristatydama jungtinį šalies stendą. „Tokio masto pasauliniai renginiai asociacijos nariams tampa vis aktualesni, nes Lietuvos IT kompanijos gali pasiūlyti daug unikalių sprendimų. Be to, šiais metais – tai ir tam tikros žvalgytuvės, ruošiantis kitų metų kongresui, kuriame „INFOBALT“ planuoja pristatyti jungtinį Lietuvos stendą. Atsižvelgiant į renginio svarbą ir mastą, pasiruošimui laiko tikrai nėra daug, todėl raginame visas kompanijas, kurios nori prisistatyti potencialiems partneriams užsienyje, būti aktyvioms ir kartu planuoti dalyvavimą kitų metų parodoje“, – teigė asociacijos „INFOBALT“ Eksporto komiteto vadovas Laimonas Kamienas.

Pasak L. Kamieno, įgyvendindama IT eksporto skatinimo planą, asociacija aktyviai ieško naujų galimybių Lietuvos įmonėms pristatyti savo sprendimus užsienyje ir taip padidinti eksporto apimtis. „Individualus dalyvavimas „GSMA Mobile World Congress 2011“ ar kitose panašiose parodose bei renginiuose įmonėms kainuoja labai daug. Eksporto komitetas ragina ir padeda burtis įmonėms kartu – tai leidžia taupyti kaštus ir dalintis patirtimi“, - teigia Eksporto komiteto vadovas Laimonas Kamienas.

Šiais metais „GSMA Mobile World Congress 2011“ dalyvavo keletas asociacijos narių, dalis iš jų pristatė savo produktus. Kompanija „EVP International“ pristatė webtopay.com produktą (Lietuvoje – mokėjimai.lt) – įmokų surinkimo paslaugas užsienyje. „Dalyvavimas tokioje parodoje yra brangus, tačiau reikšmingas, norint plėtoti verslą tarptautinėje rinkoje. Šioje parodoje dalyvaujame jau antrus metus, taip pat planuojame dalyvauti ir 2012-aisiais. Tokiame renginyje svarbu turėti gerą vietą, originalų stendą ir trumpai bei aiškiai pateiktą savo paslaugų pristatymą“, – sakė kongrese dalyvavusios kompanijos „EVP International“ atstovė spaudai Liudmila Rumbutienė.

Asociacijos narė, kompanija „HNIT-BALTIC“, renginyje pristatė programinę įrangą radijo tinklų planavimui „Cellular Expert“. Pasak bendrovės telekomunikacinių sprendimų pardavimų ir rinkodaros vadovo Vido Gruodžio, didžiausioje telekomunikacijų konferencijoje, kurioje dalyvauja pagrindiniai rinkos žaidėjai, jie užmezgė ryšius su potencialiais partneriais ir klientais, su kuriais tikimasi pasirašyti sutartis.

„GSMA Mobile World Congress“ yra didžiausia pasaulyje mobiliųjų technologijų paroda, apimanti inovatyvius IT, mobiliųjų operatorių iš viso pasaulio sprendimus. Paroda vyko Barselonoje esančiame didžiausiame parodų centre „Fira de Barcelona“, kuris užima daugiau kaip 150 tūkst. kv. metrų. Renginyje pristatomos įvairios mobiliojo ir internetinio pasaulio naujovės, pavyzdžiui, į mobilųjį telefoną integruota sistema, leidžianti į skambutį atsiliepti tiesiog pūstelėjus į telefono aparatą, arba unikali 3D technologija mobiliajame telefone.

Asociacija „INFOBALT“ šiais metais planuoja suorganizuoti daugiau kaip dešimtį verslo misijų į skirtingas šalis Lietuvos IT įmonėms. Verslo misijose, kurios koordinuoja asociacijos Eksporto komitetas, ne tik susitinka su potencialiais partneriais ir klientais, bet ir dalyvauja tarptautinėse parodose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)