ES parama padės vystyti inovatyvią procesų automatizavimo sistemą  (0)

Bendradarbiavimo ir žinių valdymo  sprendimus kurianti bei diegianti įmonė ,,Blue Bridge Code“, atlikusi galimybių studiją, ketina vystyti inovatyvių IT paslaugų platformą. Ateityje tokia platforma turėtų tapti pagrindu kol kas Lietuvos rinkoje analogų neturinčiai procesų automatizavimo ir informacijos valdymo sistemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros priemonę „Idėja LT“ atliekamos studijos vertė siekia daugiau nei 154 tūkst. litų, iš kurių 50 proc. sudaro Europos Sąjungos parama.

Padės taupyti ir dirbti efektyviau

„Individualių IT sprendimų poreikis Lietuvoje auga itin sparčiai. Todėl planuojame sukurti procesų automatizavimo ir informacijos valdymo sistemą, išsiskiriančią tuo, kad ji klientams bus teikiama kaip paslauga. Toks principas įmonėms ir organizacijoms leis ne tik efektyviau dirbti, bet ir maksimaliai lanksčiai valdyti savo IT išteklius“, – teigia įmonės ,,Blue Bridge Code“ direktorius Vykintas Arlauskas.

Įmonės ,,Blue Bridge Code“ kuriama sistema padės įmonėms ir organizacijoms automatizuoti jų procesus bei valdyti su jų veikla susijusią informaciją elektroninėje erdvėje. Sistema suteiks galimybę valdyti ir elektroninius dokumentus, atlikti operacijas su elektroniniu parašu.

„Pagal naująjį paslaugų teikimo principą įmonės ar organizacijos galės lanksčiai naudoti sistemos funkcijas, pasirinkdamos būtent tas, kurios joms reikalingos konkrečiu momentu. Be to, planuojama, kad pasirinkti pageidaujamas funkcijas, jų naudojimo laikotarpį bei atsiskaityti už suteiktas paslaugas klientai galės tiesiogiai internetu“, – teigia V. Arlauskas.

Standartines sistemos galimybes bus siekiama maksimaliai išnaudoti specifiniams įmonės ar organizacijos poreikiams patenkinti. Sistemoje planuojama numatyti galimybę integruoti kliento valdomas informacines sistemas arba kitų paslaugų tiekėjų teikiamas paslaugas su naujosios sistemos paslaugomis.

Neatmeta galimybės peržengti Lietuvos sienas

Galimybių studija siekiama, kad minėta sistema kuo geriau atitiktų įmonių ir organizacijų poreikius, būtų konkurencinga rinkoje, taip pat, kad veiktų patikimai, saugiai ir efektyviai.

Pasak V. Arlausko,  sistemą planuojama kurti, remiantis standartine technologine platforma, kuri ir bus pasirinkta studijos metu, išanalizavus visas galimas alternatyvas. „Standartinės technologinės platformos  naudojimas leis lanksčiai teikti paslaugas klientams, užtikrins, kad sistemą ateityje galima būtų plėsti, taip pat sutrumpins sistemos paleidimo laiką bei sumažins sąnaudas“, – teigia  ,,Blue Bridge Code“ direktorius.

Procesų automatizavimo ir informacijos valdymo sistema yra orientuota į smulkiąsias ir vidutines įmones bei viešojo sektoriaus organizacijas, tačiau ji gali būti aktuali ir didelėms kompanijoms. Šiuo metu ,,Blue Bridge Code“ orientuojasi į Lietuvos rinką, kita vertus, ateityje neatmeta galimybės minėtą sistemą eksportuoti į užsienį.

Jeigu procesų automatizavimo ir informacijos valdymo sistemos paslaugų teikimo platformos galimybių studijos rezultatai patenkins lūkesčius, tuomet sistema bus pradėta vystyti. Projektas finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos 1 prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai it technologinė plėtra“ priemonę „Idėja LT“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: