„Omnitel“ konkurso „Išmanusis Aš“ nugalėtoja naudotis išmaniosiomis technologijomis mokė net praeivius gatvėje  (0)

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ moksleiviams surengtame konkurse „Išmanusis Aš“ triumfavo septintokė iš Vilkaviškio rajono Toma Danieliūtė. Išmaniuoju telefonu „iPhone 3GS“ apdovanota laureatė svetainėje www.IsmanusisAs.lt paskelbė 4 darbus, kuriuose užfiksavo, kaip vyresniuosius mokė naudotis naujausiomis technologijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaikai gali būti geriausi gidai savo artimiesiems naujųjų technologijų pasaulyje. Smagu, kad moksleiviai entuziastingai ėmėsi mokytojų vaidmens ir dalyvavo konkurse. Toks skirtingų kartų bendravimas padeda ne tik perduoti žinias, bet ir suartina“, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Komisijos narius sužavėjo Tomos iniciatyvumas bei darbų originalumas – moksleivė mokė ne tik savo artimuosius ir mokytojas, bet ir vyresnio amžiaus gatvės praeivius.

Kiekvieną savaitę internautai galėjo balsuoti už labiausiai patikusius darbus, o daugiausia balsų surinkusių darbų autoriai buvo apdovanojami išmaniaisiais telefonais „Sony Ericsson Xperia X8“ . Etapų nugalėtojų amžius svyravo tarp 14-18 metų, o pagrindinis konkurso prizas atiteko vienai jauniausių konkurso dalyvių – trylikametei Tomai.

Konkurso etapų nugalėtojais tapo moksleiviai iš penkių Lietuvos miestų: Algirdas Ciūnys iš Alytaus, Henrikas Gaidamavičius iš Klaipėdos, Mantas Gaigalas ir Gabija Kuzmičiūtė iš Vilniaus, Modestas Jamantas iš Druskininkų, Gytis Kasparavičius ir Monika Matusevičiūtė iš Kauno.

Dažniausi išmaniųjų technologijų mokiniai konkurse buvo moksleivių tėvai bei seneliai, o populiariausios pamokos – naudojimasis išmaniaisiais telefonais, skambučiai ir pokalbių programa, elektroninių sąskaitų apmokėjimas internetu bei el. laiškų rašymas. Per 8 konkurso savaites sulaukta 31 nuotraukomis ir vaizdo įrašais iliustruoto darbo.

Viso konkurso metu svetainė www.IsmanusisAs.lt sulaukė daugiau nei 36 tūkst. lankytojų iš visos Lietuvos, o aktyviausiai konkursu domėjosi Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Klaipėdos ir Alytaus gyventojai.

UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. „Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje „Omnitel“ 3G tinklas. 2010 m. „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo 4G ryšio bandymus ir pasiekė 100 Mbps duomenų perdavimo spartą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)