Ar verta įsigyti planšetinį kompiuterį?  ()

Palyginus su kitais kompiuterinės technikos įrenginiais, planšetiniai kompiuteriai rinkoje atsirado ne taip seniai, tačiau jau pelnė savo populiarumą tarp tų, kurie vertina mobilumą ir mėgsta naujųjų technologijų teikiamas galimybes. Pasižymintys tiek kompiuterių, tiek ir išmaniųjų telefonų funkcijomis, šie įrenginiai daugelį priverčia pagalvoti, ar būtų verta įsigyti planšetinį kompiuterį. Ką reikėtų žinoti apie planšetes?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie prietaisai ypač patogūs tuomet, kai norisi funkcionalumo įvairių išvykų ar kelionių metu – planšetės savo svoriu ir dydžiu yra mažesnės už nešiojamuosius kompiuterius, todėl pasiimti jas kartu su savimi yra kur kas paprasčiau.

Lyginant su išmaniaisiais telefonais, planšetiniai kompiuteriai svorio pranašumą praranda, tačiau didesnis jų ekranas leidžia kur kas patogiau stebėti mėgstamus filmus ar skaityti knygas.

Šį kompaktišką prietaisą galima įsidėti į rankinę ir bet kuriuo metu greitai sužinoti visą reikalingą informaciją – tai tarsi tarpinis variantas tarp nešiojamųjų kompiuterių ir išmaniųjų telefonų.

Vis dėlto, reikėtų atkreipti dėmesį, jog planšetė negali atkartoti visų šių prietaisų funkcijų, tad dažniausiai yra naudojama kaip dar vienas papildomas įrenginys.

Šis prietaisas nepasiūlys tokių plačių technologinių galimybių kaip modernūs nešiojamieji kompiuteriai, tačiau suteiks galimybę patogiai naršyti internete, rašyti elektroninius laiškus ar atlikti kitas kasdienes užduotis.

Tačiau ieškantiems galingesnių, sudėtingesnėms programoms ar rimtesniems žaidimams pritaikytų įrenginių, planšetinių kompiuterių gamintojai kol kas negali pasiūlyti alternatyvų.

Šiuo atveju atsakymas į klausimą, ar verta pirkti planšetinį kompiuterį, slypi Jūsų poreikiuose. Tuomet, kai dažnai tenka dirbti kompiuteriu ir atlikti daug skirtingų užduočių vienu metu, planšetė nebus pats patogiausias variantas, tačiau jeigu ieškote įrenginio, kuris būtų patogesnis už telefoną, tačiau mažesnis už nešiojamą kompiuterį, toks sprendimas turėtų patraukti Jūsų dėmesį.

Naudodami planšetę, galėsite klausytis muzikos, fotografuoti, filmuoti, naršyti internete, tačiau priklausomai nuo pasirinkto modelio, Jūsų laukia ir kur kas daugiau technologinių galimybių.

Gausus planšetinių kompiuterių pasirinkimas gera kaina siūlomas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje – čia taip pat galima rasti ir įvairaus dizaino modelius, tad planšetė dažnai tampa ir formuojamo įvaizdžio detale.

Tuomet, kai ieškote nedidelio, tačiau tuo pačiu funkcionalaus įrenginio kelionių ar konferencijų metu, vertėtų pasvarstyti apie planšetinio kompiuterio įsigijimą.

Jo pagalba pavyks greitai pasižymėti reikalingą informaciją ar produktyviai išnaudoti nuobodžias valandas važiuojant autobusu ar laukiant skrydžio į svečią šalį.

Planšečių kainų kategorija – itin plati, tad priklausomai nuo poreikių ir galimybių, lengvai atrasite geriausią kainos ir kokybės santykį.

Pigu.lt internetinėje parduotuvėje rasite gausų planšetinių kompiuterių pasirinkimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()