Televizorių pasirinkimo principai  ()

Televizorius – tai toks įrenginys, kuris randa vietos kiekvienuose namuose. Televizorių neretai nusprendžiama įsijungti tam, kad būtų galima sužinoti pasaulio naujienas, pažiūrėti tam tikrą mėgstamą programą, ir t.t.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbiausia yra tai, kad televizoriaus žiūrėjimas teiktų malonumą, tad renkantis tinkamą įrenginį vertėtų atsižvelgti į keletą svarbių kriterijų. Televizoriai gali būti ir labai funkcionalūs, ir turintys vos kelias pagrindines funkcijas, tad įvertinkite, kokios galimybės bus pačiomis geriausiomis. 1a.lt parduotuvėje rasite tikrai gausų tokių įrenginių pasirinkimą, tad galėsite nuspręsti, kokias galimybes vertėtų pasirinkti.

Televizoriaus ekranas

Visada norima, kad televizoriaus žiūrėjimas būtų kuo malonesnis, ir tam tikrai nemažą įtaką turi tai, koks yra televizoriaus ekranas. Svarbu įvertinti ne vien tik tai, kokia yra ekrano įstrižainė, bet taip pat ir tai, ar rodomas vaizdas yra pakankamai  kokybiškas:

  • Pasvarstykite, kokioje vietoje statysite arba kabinsite televizorių. Pasirinktas įrenginys turėtų tilpti tam tikroje numatytoje vietoje, be to, svarbu pasirūpinti, kad atstumas nuo ekrano iki žiūrovo būtų optimalus (jis turėtų būti pusantro karto didesnis už televizoriaus įstrižainę);
  • Įvertinkite, kokia yra jus dominančio televizoriaus skiriamoji geba. Kuo ji bus didesnė, tuo detalesnį vaizdą matysite ekrane. Didesnio dydžio televizoriai dažniausiai turi „4K“ ekraną, kurio skiriamoji geba yra 3840 x 2160;
  • Spalvų atkūrimo geba – taip pat labai svarbus kriterijus, kurį palanku įvertinti renkantis tinkamiausią televizorių. Kai siekiama, kad vaizdas būtų atkuriamas kuo realistiškiau, verta rinktis „HDR“ televizorių.

Televizoriaus funkcijos

Kartais televizorius yra  naudojamas vien tik televizijos programų peržiūrai, tačiau šiandien šiomis galimybėmis dažniausiai neapsiribojama. Neretai  televizorius yra naudojamas įvairių nuotraukų peržiūrai, filmų internetu žiūrėjimui, ir t.t. Taigi, renkantis televizorių taip pat labai svarbu ir tai, kokias papildomas galimybes jis turi, ir tai padės rasti tinkamiausius pasirinkimus.

  • „Smart TV“ šiandien yra gana dažnas pasirinkimas. Palanku tai, kad išmanioji televizija suteikia galimybę naudotis įvairiomis programėlėmis, naršyti internete, ir t.t.;
  • 3D palaikymo funkcija – vis labiau populiarėjantis pasirinkimas. Filmų, kurie yra pritaikyti trimačiam vaizdui, yra ne taip ir mažai, tad beliks įsigyti 3D akinius, ir filmų žiūrėjimas namuose nieko nenusileis kino teatrui;
  • Taip pat kartais praverčia ir garso sistema – tai ypatingai svarbu tada, jei namuose mėgstama klausytis muzikos. Svarbu žinoti, kad aukštesnės kokybės garso raiška paprastai siekia 20-30 W.

Gamintojas ir kaina

Renkantis įvairius įrenginius gana dažnai dėmesys krypsta į tai, kokia yra jų kaina, tačiau taip pat visada tikimasi, kad pasirinkti televizoriai bus kokybiški ir ilgaamžiai. Taigi, verta atkreipti dėmesį į tai, koks yra televizoriaus gamintojas, ir kaip apie įvairius televizorių modelius atsiliepia vartotojai.

1a.lt internetinėje parduotuvėje galite pasirinkti siūlomų televizorių rikiavimą pagal jų populiarumą ar geriausią įvertinimą. Tai gali padėti kur kas paprasčiau pasirinkti patį tinkamiausią televizorių.

Jei esate numatę, kokią sumą norėtumėte skirti televizoriaus įsigijimui, galite pasirinkti prekių rikiavimą pagal kainą – pirmiausia matysite tas prekes, kurios patenka į tam tikros kainos diapazoną.

Šiuo metu yra siūlomi labai įvairių gamintojų televizoriai (Samsung, Philips, Sony, JVC, TCL, Sharp, Thomson, Sharp, Manta, ir t.t.), tad galite rinktis tokius gamintojus, kurie sulaukę paties geriausio įvertinimo, ar tokius, kurių produkciją esate naudoję anksčiau, ir jau esate susidarę tam tikrą nuomonę.

Jei kiltų klausimų, kokie televizoriai galėtų būti geriausiu pasirinkimu, tiesiog galėsite pasikonsultuoti su 1a.lt specialistais, kurie jums duos tikrai vertingų patarimų, ir padės daug paprasčiau apspręsti.
 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: