5 klausimai, į kuriuos reikėtų atsakyti prieš dovanojant telefoną  ()

Kalėdinės dovanos nerimą pradeda kelti pakankamai anksti: dažniausiai dar net neatėjus gruodžio mėnesiui pradedame svarstyti, kaip šiemet reikės nustebinti artimuosius. Norintys išrinkti itin vertingą dovaną, dažnai susimąsto apie išmaniuosius telefonus ─ juk šį prietaisą dažniau ar rečiau norisi atnaujinti kiekvienam. Visgi, tam, kad kalėdinė dovana iš tiesų būtų įvertinta palankiai, pirmiausia turėtumėte atsakyti sau į kelis esminius klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Ar jiems tikrai reikalingas naujas telefonas?

Prieš išrinkdami artimiesiems naują telefono modelį, pirmiausia turėtumėte įsitikinti, jog jie iš tiesų svajoja po Kalėdų eglute rasti būtent tokią dovaną. Galbūt jie neseniai įsigijo naują prietaisą, o gal dažnai pabrėžia, kad dabartinio telefono funkcijų jiems pilnai pakanka? Tokiais atvejais       Jūsų pastangos gali likti neįvertintos.

Tačiau jei nuolat girdite jų skundus, o dabartinį mobilųjį jie švelniai vadina senuku, tikrai nesuklysite paieškoję jiems būtent tokios kalėdinės dovanos.

2. Ar yra prekinių ženklų, kuriems jie teikia pirmenybę?

Ne vienas atliktas rinkos tyrimas parodė, kad žmonės, ilgus metus naudoję tam tikro prekinio ženklo telefonus, dažniausiai lieka ištikimi tų pačių gamintojų siūlomiems įrenginiams. Tad Jūsų užduotis ─ išsiaiškinti, kokios kompanijos prietaisai Jūsų bičiuliui yra geriausi telefonai. Tai padaryti tikrai nebus sunku: atkreipkite dėmesį į dabar naudojamą prietaisą ir užveskite diskusiją apie telefonų gamintojus. Kiekvienas šiuo klausimu turės ką pasakyti!

Visgi, turėtumėte atminti, kad Kalėdos yra skirtos norų įgyvendinimui, todėl net jei draugo pasirinkimui nepritariate, turėtumėte pasikliauti jo nuomone ─ juk naujuoju telefonu teks naudotis jam, o ne Jums.

3. Kokiems tikslams jie dažniausiai naudoja telefoną?

Atsakę į šį klausimą, lengviau identifikuosite specifikacijas, kurioms reikėtų skirti daugiausiai dėmesio. Pavyzdžiui, jei Jūsų artimieji nuolat fotografuoja save ir kitus, jiems prireiks puikios kameros ir didelės talpos, o jeigu mėgsta žaisti žaidimus, atitinkamai teks paieškoti galingesnio prietaiso. Gana dažnai telefonai dovanojami ir vyresnio amžiaus žmonėms: tuomet vertėtų susikoncentruoti į patogų valdymą ir lengvai perprantamas funkcijas.

4. Kokias dabartinio telefono funkcijas jie peikia dažniausiai?

Jei nesate tikri, kokios telefono savybės jiems atrodo svarbiausios, atidžiau pasiklausykite, ką Jūsų artimieji kalba apie dabar naudojamą prietaisą. Galbūt jiems norėtųsi spartumo, didesnio ar ryškesnio ekrano, o gal ─ geresnės kameros? Subtiliai to paklausus, pavyks neišsiduoti, jog ieškote būtent tokios kalėdinės dovanos! Platų mobiliųjų telefonų asortimentą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

5. Koks dizainas jiems patiktų labiausiai?

Atsakius į aukščiau pateiktus klausimus, jau turėtų būti aišku, koks išmanusis telefonas turėtų būti paslėptas po eglute. Tačiau neskubėkite ─ dar teks pagalvoti ir apie jo išvaizdą. Nors pakeitę dangtelį, jie bet kada galės ją pakoreguoti, pataikę į dešimtuką, dar labiau juos pradžiuginsite. Atkreipkite dėmesį į dabartinio telefono išvaizdą ir būsimojo dovanos gavėjo stilių: jei jis mėgsta išsiskirti iš minios, galite išrinkti įmantresnę spalvą, tačiau kitais atvejais verčiau likti prie klasikinių ar neutralių sprendimų.

Suradę atsakymus į visus šiuos klausimus, galėsite būti tikri, jog Jūsų dovana tikrai paliks įspūdį Jums brangiam žmogui. Geriausi telefonai tarnauja ne vienerius metus, todėl būtina pasistengti, kad jie pateisintų visus naujojo savininko poreikius! Spausdami čia, rasite dar daugiau prekių susijusių su mobiliaisiais telefonais ir jų aksesuarais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()