Populiariausi kompiuteriniai žaidimai šventiniu laikotarpiu  ()

Artėjant didžiosioms metų šventėms, aktyvėja ir prekyba dovanomis. Jau daug metų įprastas kalėdines dovanas vaikams keičia modernios – populiariausius žaislus baigia išstumti naujausi kompiuteriniai žaidimai. Kompiuteriniai žaidimai vilioja ne tik jaunimą: jie sulaukia vis daugiau dėmesio ir iš vyresnės auditorijos. Sprendžiant iš pardavimų skaičiaus, jau aišku, kad tokių dovanų šiemet bus dar daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairių metų statistikos duomenimis, lapkričio pabaigoje – gruodžio pradžioje žaidimų pardavimai visame pasaulyje išauga net keliasdešimčia procentų, lyginant su kitais metų mėnesiais. Tam įtakos turi tiek nauji žaidimų leidimai, kurių, kaip taisyklė, prieš šventes smarkiai padaugėja, tiek įvairūs šventiniai išpardavimai, kurie leidžia norimų žaidimų įsigyti gerokai pigiau nei įprasta.

Nauji žaidimai populiariausi

Vos prieš keletą savaičių startavo lietuvių sukurta žaidimų pardavimo platforma „Eneba“, kurioje žaidimai siūlomi ypatingai žemomis kainomis. Jos vadovas Vytis Uogintas teigia, kad prognozuoti šventinio periodo čempionus be galo sunku, tačiau jau dabar matomos kelios ryškios tendencijos.

„Kaip ir tikėjomės, geriausiai parduodame naujausius žaidimus, skirtus asmeniniams kompiuteriams – „Assassin's Creed: Odyssey“, „Call of Duty: Black Ops 4“ bei „Football Manager 2019“. Nors šie žaidimai ir lyderiauja mūsų pardavimų tope, jiems ant kulnų mina ir senesni žaidimai, kuriems taikomos šventinio sezono nuolaidos“, – pasakojo platformos „Eneba“ vadovas.

Pasak V. Uoginto, šventinis sezonas dar tik įsibėgėja, tad visai realu, kad žaidėjų ypatingai mėgstami seni žaidimai gali nesunkiai aplenkti naujus. Naujiems žaidimams įkandin seka tokie visiems puikiai žinomi favoritai kaip „Fallout 4“ ar „Grand Theft Auto 5“.

Lietuva – krepšinio šalis

Įdomu, kad skaičiuojant tik Lietuvoje parduotus žaidimus, situacija kardinaliai keičiasi. Mūsų šalyje nauji žaidimai rikiuojasi dešimtuko pabaigoje, o pirmauja seniau išleisti žaidimų hitai. Nenugalimas topo karalius – krepšinis. Rugsėjo pradžioje startavęs „NBA 2K19“ yra perkamiausias žaidimas, skaičiuojant pirkimus Lietuvoje. Nuo jo nedaug atsilieka e. sporto gigantai - „PlayerUnknown's Battlegrounds“ ir „Counter Strike: Global Offensive“. Aiškindamas tokių rezultatų priežastis, V. Uogintas šypsosi:

„Lietuva visuomet buvo krepšinio šalis, tad populiariausia prekė čia visai nestebina. Tiesa, perkamumu ją besivejantys žaidimai išleisti jau gana seniai, tačiau jie mūsų šalyje turi stiprias bendruomenes. Tai kuria savitą aurą ir norą išmėginti šiuos žaidimus jų dar nebandžiusiems“.

Visas „Enebos“ žaidimų TOP 10 Lietuvoje (įvertinus lapkričio pardavimus):

1. „NBA 2K19“

2. „PlayerUnknown's Battlegrounds“

3. „Counter Strike: Global Offensive“

4. „Farming Simulator 19“

5. „Grand Theft Auto 5“

6. „FIFA 19“

7. „Rocket League“

8. „Call of Duty: Black Ops 4“

9. „Football Manager 2019“

10. „Fallout 4“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: