Kas tai yra „CodeAcademy“ ir kodėl ją pabaigus darbas beveik garantuotas  ()

„CodeAcademy“ – šiuolaikiška ir inovatyvi IT specialistus rengianti akademija, kviečianti programuoti savo ateitį. Jau trečius metus sėkmingai veikianti akademija įsikūrusi trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, kasmet ją baigia daugiau nei 700 studentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akademija pasižymi plačiu kursų pasirinkimu: čia sau tinkamą variantą ras tiek pradedantieji, tiek pažengusieji.

Pradedančiųjų studijos apima įvairias sritis. Norintys įminti didžiųjų duomenų paslaptis, suprasti jų rinkimą, apdorojimą ir panaudojimą gali rinktis Big Data studijas. Siekiančių tvirtų programavimo pagrindų laukia vienos populiariausių pasaulyje objektinės programavimo kalbos JAVA studijos. Esminių žinių apie programavimo logiką ir tuo pačiu sudėtingo lygmens programavimo žinių įgyti galima itin plačiai verslo projektuose naudojamos .NET programavimo kalbos kursuose.

Jei labiau traukia web programavimas, galima rinktis PHP, vienos populiariausių programavimo kalbų pasaulyje, kuria sukurta daugiau nei 82 procentai visų interneto svetainių, studijas. Už programavimo logiką įdomiau atrodo kurti patrauklų ir patogų vaizdą, kurį puslapio lankytojas mato savo naršyklėje? Puiku, tam skirtos Front-end studijos, apimančios HTML, CSS ir JavaScript technologijas. O jei kol kas sunku apsispręsti, kuri web programavimo dalis patrauklesnė ir padės tinkamiau save realizuoti, jokia bėda – „CodeAcademy“ turi Full-stack studijas, jungiančias Back-end, arba PHP, ir Front-end bei mokančias sukurti visiškai funcionuojančią sistemą. Dar vienas pradedančiųjų studijų variantas besidomintiems vizualiu turinio ir informacijos pateikimu – web dizaino kursai, kuriuose naudojami tokie įrankiai kaip Adobe Illustrator, Adobe Photoshop ir Adobe XD.

Įvairove pasižymi ir pažengusiųjų studijos. Galima gilinti JAVA žinias, įvaldyti Full-stack programavimą arba, nusprendus, kuri web programavimo sritis artimesnė, specializuotis Front-ende, dirbti su React.js., Node.js ir Vue.js, ar Back-ende ir toliau draugauti su PHP. Jei norisi visiškai pasinerti į dizaino procesą, tam skirtos pažengusiųjų dizaino studijos. Na, o pažengę programuotojai gali rinktis šiuo metu itin aktualias dirbtinio intelekto ir giliojo mokymo (angl. Deep learning) studijas.

„CodeAcademy“ išsiskiria ir tuo, kad suteikia alternatyvą universitetui – be pradedančiųjų ir pažengusiųjų studijų, čia galima rinktis „Studijas 101”. Tai intensyvios ir koncentruotos devynių mėnesių trukmės studijos, suteikiančios visas profesionaliam programuotojui reikalingas žinias. Studijos apima PHP, JAVA, web dizaino, Big Data, .NET, Front-end, Python ir kibernetinio saugumo kursus bei privalomą praktiką.

„CodeAcademy“ dirba savo sritį išmanantys ir mylintys specialistai, nekantraujantys pasidalinti savo žiniomis. Akademijos lektoriai pasižymi ilgamete patirtimi IT srityje ir gebėjimu perteikti informaciją studentams – savo būsimiesiems kolegoms. Visos teorinės žinios „CodeAcademy“ įtvirtinamos praktinėmis užduotimis.

Ieškodami darbo, „CodeAcademy“ absolventai ilgai neužtrunka. Paskaičiuota, kad įsidarbina 82 procentai absolventų. Tokį gerą rezultatą nulemia ne tik kursų kokybė, dėstytojų profesionalumas, bet ir akademijos suteikiama pagalba: „CodeAcademy“ padeda pasirengti darbo pokalbiams ir gelbsti susirandant pirmąjį darbą. Akademijoje rengiami karjeros planavimo workshop‘ai: juose mokoma susikurti išsiskiriantį ir įsimintiną CV, savo darbų portfolio, susitvarkyti LinkedIn ir GitHub paskyras, žodžiu, padaryti viską, kas padeda puikiai atrodyti darbdavio akyse. Be to, karjeros patarimais nevengia pasidalinti ir dėstytojai. Prie efektyvaus įsidarbinimo prisideda ir įmonės partnerės, ne tik įnešančios savo indėlį į programų kūrimą, bet ir suteikiančios darbštiems absolventams praktikos ar darbo vietą.

„CodeAcademy“ ne tik ruošia IT specialistus, bet ir siekia kurti jų bendruomenę, rengia susitikimus ir diskusijas, kuriose programuotojai dalijasi patirtimi. Ši akademija – tai puikus startas, garantuojantis IT specialisto karjeros šuolį.

„CodeAcademy Kids“ – tai būsimuosius IT specialistus, išradėjus ir verslininkus ugdanti programavimo akademija, veikianti Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Čia laukiami smalsūs ir su technologijomis draugauti trokštantys 7–18 metų amžiaus moksleiviai, norintys, kad jų prie kompiuterio praleidžiamas laikas būtų ne tik smagus bei  įdomus, bet ir itin naudingas.  Akademija pasižymi patraukliu ir inovatyviu IT mokymu, o svarbiausia – padeda vaikams ir jaunuoliams pasirengti ateičiai, kai technologijos kiekviename žingsnyje taps neišvengiamybe.

„CodeAcademy Kids“ programavimo kursai vaikams išsiskiria tuo, kad vaikai čia vysto individualų projektą, o šiame kelyje jiems padeda dėstytojai, kurie tampa jaunųjų programuotojų mentoriais. Akademija siūlo įvairius mokymosi programų variantus – programavimo būrelį galima pasirinkti atsižvelgiant į moksleivio amžių, jau įgytas žinias, pageidaujamą vietą ir tai, ką jis norėtų sukurti. Vaiko tikslui parengti savo asmeninį projektą pasiekti pasitarnaus įvairios programavimo kalbos – siekiama, kad jis susipažintų su skirtingomis technologijomis ir pats nutartų, kurios programavimo kalbos jam artimesnės. Kitaip tariant, orientuojamasi į rezultatą – moksleivio savarankiškai kuriamą projektą, prie technologijų ir programavimo priartinama per kūrybiškumą, atidumą ir logiką, nesusikoncentruojant į konkrečias programavimo kalbas.

Pirmieji vaikų tinklalapiai gimsta internetinių svetainių kūrimo būrelyje, turinčiame pradedančiųjų ir pažengusiųjų lygius. Čia bus reikalingos HTML, CSS, JavaScript ir PHP technologijos. Jei kompiuteriniai žaidimai patinka taip, kad norisi ne tik juos žaisti, bet ir kurti, laukia kompiuterinių žaidimų kūrimo užsiėmimai, vėlgi turintys du lygius. Kurdami savo žaidimą, vaikai mokosi HTML, JavaScript, HTML5, C#, .NET programavimo kalbų.

Dar vienas šiuo metu itin populiarus variantas – mobiliųjų aplikacijų kūrimas. Ši taip pat į du lygius skirstoma programa, skirta moksleiviams nuo 12 metų, ne tik padės sukurti mobiliąją aplikaciją, bet ir supažindins su JAVA ir JavasScript programavimo kalbomis. Jei norisi technologijas jungti su meninių gebėjimų ugdymu ir pažindintis su verslo pasauliu, tam geriausiai tiks dviejų lygių prekinio ženklo kūrimo programa, kur atskleidžiamos web dizaino subtilybės, kuriamas savo prekinis ženklas, mokomasi dirbti „Photoshop“ ir „Illustrator“ programomis.

Na, o jei vaikas su programavimu ne tik susipažinęs, bet tiesiog tuo gyvena, ir tenka sukti galvą, kaip rasti jam naujų iššūkių, puikus sprendimas bus II-ojo lygio pažengusiųjų programos, skirtos tvirtus programavimo pagrindus turintiems moksleiviams nuo 12 metų. Tai keturios metinės programos, jose gilinamasi į vieną iš pasirinktų programavimo kalbų ar temų – Front-end, PHP, JAVA ar web dizainą.

Dėl savo gyvenamosios vietos būrelius lankyti neturintiems galimybės vaikams „CodeAcademy Kids“ siūlo naujovę – virtualią klasę: skaitmeninio susitikimo metu vaikai su dėstytojais kuria savo interneto svetainę.

„CodeAcademy Kids“ yra daugiau nei vien programavimo būrelis: skatinamas moksleivių bendruomeniškumas ir komandiškumas. Akademija siekia, kad kuo daugiau vaikų galėtų įdomiu ir patraukliu būdu pažindintis su technologijomis, ir ne tik tie, kurie turi tam finansinių galimybių, todėl kas dešimtas vaikas „CodeAcademy Kids“ mokosi nemokamai. „CodeAcademy Kids“ siekia ne konkuruoti su formaliuoju švietimu, o dirbti drauge – akademija bendradarbiauja su Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos mokyklomis ir moko jų moksleivius programuoti. Tiesa, mokytis gerokai paprasčiau jaukioje aplinkoje, todėl „CodeAcademy Kids“ ėmėsi dar vienos misijos – naujina mokyklų infrastruktūrą ir renovuoja IT klases.

Ko gero, mažai, kas ginčytųsi, kad ateities veiklos ir profesijos bus neatsiejamos nuo technologijų ir IT. Tad kuo anksčiau ir efektyviau vaikai susipažins ir susidraugaus su technologijomis ir jas įvaldys, tuo paprasčiau jiems bus nepasimesti tiek darbo rinkoje, tiek kasdieniame gyvenime. Norint pradėti mokytis IT ir programavimo, nereikia jokių išskirtinių gebėjimų – pakanka vaiko smalsumo ir noro draugauti su kompiuteriu. Labai svarbu, kad technologijų mokymasis būtų smagus, patrauklus, įdomus ir tuo pačiu kryptingas, atitinkantis vaiko pomėgius, nuolat suteikiantis naujų iššūkių ir skatinantis tobulėti. Todėl „CodeAcademy Kids“ kviečia tobulėti ir programuoti savo ateitį drauge.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: