„Fermentas International“ pardavimas išaugo 25 procentais  (0)

Lietuvos biotechnologijų bendrovę „Fermentas“ valdančios kompanijos „Fermentas International“ pardavimas 2008 metais išaugo 25 proc. ir sudarė 47,7 mln. Kanados dolerių (94,7 mln. litų).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija antrus metus iš eilės pasiekė rekordinį pelno augimą. Audituotais duomenimis, „Fermentas International“ pernai uždirbo 12,6 mln. Kanados dolerių (25 mln. litų) pelno prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) – 41 proc. daugiau nei užpernai. Didžioji dalis Kanadoje registruotos „Fermentas International“ akcijų priklauso Lietuvos bendrovės „Fermentas“ darbuotojams.

„Bendrovė nuosekliai įgyvendina strategiją kurti daugiau naujų patrauklių produktų ir plėsti tiesioginio pardavimo tinklą. Vilniuje turime ne tik stiprų mokslinių tyrimų centrą, bet ir didelius gamybinius pajėgumus. Todėl pardavimo apimtys auga žymiai greičiau už naujų produktų kūrimo kaštus“, – teigė „Fermentas International“ vykdomasis direktorius ir valdybos pirmininkas profesorius Viktoras Butkus.

Pasak prof. V. Butkaus, nepaisant pasaulinės recesijos, JAV, Kinija ir didžiosios Europos šalys ne tik nesumažino, bet netgi padidino išlaidas daliai strategiškai svarbių tyrimų. „Kita vertus, pristatydami naujus inovatyvius produktus ir taikydami lanksčią rinkodarą, sėkmingai konkuravome su kitais pasauliniais gamintojais“, – pabrėžė prof. V. Butkus.

2008 m. „Fermentas“ visų  produktų gamybą perkėlė į naujai įrengtas švarios aplinkos gamybos patalpas, atitinkančias Geros gamybos praktikos (GGP) standartus.  Lietuvos bendrovė tai padarė pirmoji iš visų konkurentų pasaulyje. Gamybos modernizavimas leido bendrovei įžengti į naują – medicininės diagnostikos – rinką. „Fermentas”, pernai pristatęs naujos kartos „FastDigest“ restrikcijos fermentų liniją, pasaulinėje rinkoje įvedė ir naują DNR tyrimų standartą.

„Šiais metais taip pat planuojame aktyvią kompanijos plėtrą. Jau pradėjome paruošiamuosius darbus Vilniuje statyti naują, daugiau kaip 8,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto korpusą. Jame iki 2011 m. bus  įrengtos gamybos, tyrimų ir logistikos patalpos“, – sakė prof. V. Butkus.

„Fermento“ produktus 70-yje pasaulio šalių platina 9 „Fermentas International“ kompanijos ir 51 įgaliotas bendrovės atstovas. Gamyba ir moksliniai tyrimai vykdomi Lietuvos bendrovėje „Fermentas“. Šiuo metu „Fermentas“ gamina ir platina daugiau kaip 700 gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai skirtų produktų.

Tyrimų bendrovės „Bioinformatics“ duomenimis, „Fermentas“ savo rinkos segmente yra viena iš penkių didžiausių pasaulio bendrovių ir turi antrą pagal dydį pasaulinės restrikcijos fermentų rinkos dalį. Bendrovė yra Europos DNR markerių rinkos lyderė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)