„Fermentas“ stiprina plėtrą Kinijoje  (0)

Stiprindama plėtrą Azijos regione, Lietuvos biotechnologijų bendrovė „Fermentas“ Kinijoje įsteigė pavaldžiąją įmonę. Naujoji įmonė „Fermentas China“ netoli Honkongo esančiame Šendženo mieste jau atidarė lietuviškų produktų sandėlį, iš kurio produktai platinami visoje Kinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naujos įmonės steigimas – nuoseklus plėtros Kinijoje žingsnis. Praėjusiais metais šioje šalyje įsteigę atstovybę, sustiprinome „Fermento“ produktų rinkodarą, o dabar stipriname ir logistiką, apskaitos ir klientų konsultavimo veiklą“, – teigė „Fermento“ generalinis direktorius ir bendrovės „Fermentas China“ valdybos pirmininkas Algimantas Markauskas.

Pavaldžioji įmonė „Fermentas China“ Lietuvoje kuriamus produktus Kinijos rinkoje pardavinės per platintojus. Šiuo metu „Fermento“ produktus platina penkios Kinijos biotechnologijų įmonės. 2010 m. rengiamasi platintojų skaičių padidinti iki 15 įmonių.

Pasak A. Markausko, jau šiandien „Fermento“ produkcija yra platinama visoje Kinijos teritorijoje. „Plėsdami platintojų tinklą, sieksime intensyvinti lietuviškų biotechnologijų produktų pardavimą. Būtent todėl ir įkūrėme naują sandėlį: nuo šiol Kinijos klientai kur kas greičiau galės gauti bet kurį reikiamą produktą, be to, sumažės platintojų darbo sąnaudos“, – pabrėžė A. Markauskas.

2008 m. „Fermento“ produkcijos pardavimas į Kiniją, palyginti su 2007 m., išaugo pusantro karto ir siekė 5,2 mln. litų. Tai sudarė 8 proc. viso Lietuvos eksporto į šią šalį. Kinijoje yra platinama daugiau nei 700 Lietuvoje gaminamų gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai skirtų gaminių.

Įmonėje „Fermentas China“ dirba šeši specialistai. Netrukus joje bus įdarbinti ir Pekine bei Šanchajuje dirbsiantys biotechnologijų specialistai, kurie bus atsakingi už ryšius su klientais, jų mokymus. Artimiausiu metu kinų kalba bus išleistas ir „Fermento“ produktų katalogas. Jo leidybą pagal priemonę „Naujos galimybės“ iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų parems Lietuvos Respublikos ūkio ministerija.

„Fermentas China“ yra aštuntoji už Lietuvos ribų veikianti tarptautinio holdingo „Fermentas International“ bendrovė. Kitos bendrovės veikia JAV, Kanadoje, Vokietijoje, D. Britanijoje, Prancūzijoje, Suomijoje, Švedijoje. 99 proc. „Fermento“ produkcijos yra eksportuojama į daugiau nei 70 pasaulio šalių. Lietuvos aukštųjų technologijų bendrovėje dirba daugiau kaip 340 aukštos kvalifikacijos specialistų, tarp jų – du profesoriai ir 33 mokslo daktarai. Tyrimų bendrovės „Bioinformatics“ duomenimis, „Fermentas“ savo rinkos segmente yra viena iš penkių didžiausių pasaulio bendrovių, taip pat Europos DNR markerių rinkos lyderė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)