Konferencijoje šiandien – patarimai, kaip pasirinkti elektros energijos tiekėją  (0)

Artėjant liepos 1d., kai Lietuvos bendrovės turės pasirinkti savo elektros energijos tiekėją, daugelis nėra užtikrinti – kaip ir kokiais kriterijais remiantis tai daryti? Visus atsakymus nuo paieškų pradžios iki teisinių klausimų bus galima išgirsti konferencijoje „Baltijos elektros energijos rinkos apžvalga“, kuri vyks ketvirtadienį, balandžio 22d., Vilniuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konferencijos inciatorius – „Latvenergo“ AS. Elektros energijos pirkėjai turės galimybę išgirsti daugiau informacijos apie Baltijos rinką ir biržą,  elektros energijos pirkimo teisines rizikas ir galimybes. Konferencijos pranešėjai kalbės apie tai, kaip pradėti tiekėjo paieškų procedūrą, kaip įvertinti bendrovės vartojimo tendencijas bei kaip pasirinkti tinkamiausią organizacijai sandėrį. Ekspertų teigimu, labai svarbu sudarant sandorį su tiekėju, pasidomėti, ar jis siūlo fiksuotą kainą, ar ne, o gal jis garantuoja fiksuotą kainą?

Konferencijos organizatorius – „Latvenergo“, AS Latvijoje tiekia 95 proc. elektros energijos, suvartojamos šalies ūkio bei  yra šios srities lyderis. „Latvenergo“ siekia draugiškų aplinkai sprendimų – dalis bendrovės tiekiamos energijos yra gauta iš atsinaujinančių elektros energijos šaltinių. Ne veltui kaimyninė šalis yra lyderė Europos Sąjungoje pagal elektros energijos, gaunamos iš atsinaujinančių šaltinių, gamybą. 73 proc. Latvijos išgaunamos elektros energijos kilmė – atsinaujinantys šaltiniai, tuo tarpu Lietuvoje šis rodiklis siekia 10 proc.

Sparčiai auganti bendrovė plečiasi ir geografiškai. Lietuvoje „Latvenergo“ veikia nuo rinkos liberalizavimo pradžios š.m. sausio bei šiuo metu turi 40 klientų, kurių tarpe – UAB „Maxima LT“, AB „Grigiškės“, AB „Klaipėdos kartonas“, UAB „Norfos mažmena“, UAB „Arvi kalakutai“, „Rivona“, „Reval Hotel Lietuva“.

Konferencijos pranešėjai: “Latvenergo”, SA valdybos narys Uldis Bariss, UAB „Latvenergo Prekyba” generalinis direktorius Gatis Junghāns, „Latvenergo”, SA pardavimų direktorius Dāvis Skulte, „Latvenergo”, SA rinkos analitikas Robert Samtins, Imants Jansons, „Kronbergs & Čukste, Baltic Legal Solutions“ partneris, UAB “Baltpool” direktoriaus pavaduotojas plėtrai Tadas Adomaitis, energetikos teisės, reguliavimo ir liberalizavimo ekspertas, „Raidla Lejins & Norcous” kontoros advokatas ir vadovaujantis teisininkas Mindaugas Jablonskis, UAB „Litgrid“ Sisteminių paslaugų ir rinkos plėtros skyriaus vadovas Giedrius Radvila.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: