RST įmonėms dovanojo kompiuterius, TEO suteikė interneto prieigą  (0)

Skatindami elektroninių paslaugų plėtrą ir prisidėdami prie smulkiojo verslo kompiuterizacijos ir internetinio ryšio sklaidos šalyje, AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) ir TEO LT, AB įgyvendino pagalbos smulkiosioms įmonės projektą. Jo metu įmonėms buvo dovanojami naudoti RST kompiuteriai, o TEO palankiomis sąlygomis įvedė šioms įmonėms internetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Idėja pagelbėti smulkaus verslo įmonėms ir visuomeninėms organizacijoms gimė šį pavasarį, kai pradėjome vykdyti iniciatyvą „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“. Jos metu daugiau kaip 80 proc. įmonių atsisakė popierinių sąskaitų ir pakeitė jas ekologiškomis elektroninėmis. Iniciatyvai įsibėgėjus, dalis klientų vis dar atvykdavo į RST skyrius pateikti elektros skaitiklių rodmenų ir teigė neturintys finansinių galimybių įsigyti nei kompiuterių, nei interneto prieigos. Siekdami palengvinti klientams rodmenų deklaravimą ir sutaupyti laiką, nusprendėme jiems pagelbėti – padovanoti RST panaudotą kompiuterinę įrangą. Šiam tikslui įgyvendinti pradėjome ieškoti partnerio, kuris prisidėtų prie mūsų ir suteiktų organizacijoms interneto ryšį“, – pasakojo RST Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vadovė Jurga Railaitė.

Paruošti kompiuteriai su legaliomis kompiuterinėmis programomis ir įranga iškeliavo į 26 Lietuvos miestus.  Atsižvelgdama į akcijoje dalyvavusių smulkių įmonių ir organizacijų poreikius, telekomunikacijų bendrovė TEO suteikė galimybę palankiomis sąlygomis įsirengti ir naudotis internetu. „TEO skiria daug dėmesio interneto skvarbai didinti Lietuvoje, todėl mielai prisidėjo prie RST iniciatyvos“, – sakė TEO Verslo sprendimų departamento direktorius Aleksandras Samuchovas.

„Esame labai dėkingi RST ir TEO už dovanotus kompiuterius ir galimybę palankiomis sąlygomis naudotis internetu. Bendruomenei, kuri gyvena tik iš nario mokesčio, kompiuterio įsigijimas buvo labai sunki užduotis“, – pasakoja Laimutė Juknevičienė, kaimo bendruomenės „Palėvenys“ pirmininkė. „Nors Kupiškio savivaldybė mums yra paskyrusi gražius buvusio vienuolyno pastatus, juose nebuvo nei kompiuterių, nei baldų. Ši akcija iš esmės pakeitė mūsų padėtį: nuo šiol galėsime rašyti projektus finansavimui gauti, elektroniniu būdu apmokėti elektros sąskaitas. Taip pat kompiuteris atliks ir šviečiamąją funkciją, nes iš 50 bendruomenės narių tik 10 žinojo, kaip juo naudotis. Bendruomenei, kurios veiklą sudaro seminarai, miestelio šventės ir bendravimas su kitomis bendruomenėmis – kompiuteris ir internetas buvo gyvybiškai reikalingas“.

„Stengėmės įmonėms ir organizacijoms būti naudingi tose srityse, kur mūsų indėlis ir pagalba būtų vertingiausia.  Pristatėme savo klientams kompiuterius, patikrinome, ar naujoje vietoje veikia visos programos ir internetas, apmokėme kompiuterių naudojimosi pagrindų ir paaiškinome, kaip naudotis RST savitarnos svetaine „Mano elektra“. Taip jaučiamės tiesiogiai prisidėję prie savo bendrovės siekio kuo aktyviau įgyvendinti socialines ir ekologines iniciatyvas ir paskatinti elektroninių paslaugų plėtrą“, – sako J. Railaitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: