Konkurencinis pranašumas: partnerystė, mokymasis ir tobulėjimas  (0)

Žinių ekonomika reiškia didesnį žinių ir technologijų vaidmens pripažinimą šiandieninėje ekonomikoje. Tai suprasdamos pažangios įmonės vis daugiau dėmesio skiria naujų žinių kūrimui panaudojant mokymosi metu įgytas žinias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu įmonės gali pradėti generuoti ir eksploatuoti naujas idėjas, metodus ir technologijas greičiau nei konkurentai. Vienas iš tokių įmonių pavyzdžių  – New Vision Baltija.

Pasak UAB „New Vision Baltija“ personalo vadovo Aido Mackevičiaus, įmonės dažniausiai žino, kokių specialistų reikės ateityje, todėl aktyviau turėtų įsitraukti į specialistų rengimo programas. Tai daryti galima įvairiausiais būdais, t.y. studentų skatinimu, motyvavimu pasirinkti informatikos, elektronikos ar ekonomikos specialybes. Taip pat įmonėms būtų aktualu įsitraukti į mokslinius taikomuosius tyrimus, kuriuos gali vykdyti mokslo institucijos.

„Strategiškai žvelgiame į ateitį ir nuosekliai plėtojame šią partnerystę, nes manome, kad tai bus naudinga tiek mums, tiek mokslui. Šiandien bendradarbiaujame su Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetu, Matematikos ir informatikos fakultetu bei Vilniaus kolegijos Elektronikos ir informatikos fakultetu. Nuo 2006 metų įmonėje praktiką atliko 31 vienas studentas, 12 iš jų liko dirbti įmonėje“, - pasakoja A. Mackevičius.

„Įmonėje studentams sudaromos geros sąlygos, o praktikos vadovais tampa patyrę darbuotojai, kurie studentams skiria rimtas užduotys. Mes matome, kad kompiuterių programavimo specialybės studentai, atlikę praktiką „New  Vision Baltija“, grįžta įgiję praktinių žinių ir labiau pasirengę darbo rinkai“, – teigia Vilniaus kolegijos Elektronikos ir informatikos fakulteto Programinės įrangos katedros vedėjas Virgilijus Kuklierius. 

Pasak A. Mackevičiaus, įmonėje gabiems studentams yra galimybės atlikti praktiką, o tai jiems padeda parašyti baigiamuosius darbus. Geriausiems pasiūloma įsidarbinti įmonėje.

Nuo 2010 m. sausio mėn. UAB „New Vision Baltija" vykdo kvalifikacijos kėlimo mokymus savo darbuotojams, kuriems skirtas ES finansavimas pagal Lietuvos 2007-2013 metų laikotarpio Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programą „Kokybiškas užimtumas ir socialinė aprėptis". Taip pat  esami įmonės darbuotojai nuo 2009 metų rugsėjo iki 2011 metų rugpjūčio mėnesio dalyvauja Leonardo da Vinci PLM programoje, kurios metu sudaryta galimybė ugdyti kompetencijas ir perimti Vakarų kompanijų patirtį dirbant tiesiogiai pagrindinių tiekėjų įmonėse. Leonardo da Vinci PLM  programos metu įmonės darbuotojams suteikiama galimybė stažuotis užsienio šalyse, dažniausiai Norvegijoje, Vokietijoje ir Švedijoje. 

Bendradarbiaudama su mokslo institucijomis ir skirdama dėmesį darbuotojų mokymams, įmonė „New Vision Baltija“  tikisi panaudoti specializuotas profesines žinias bei įgūdžius naujų produktų, paremtų naujausiomis technologijomis, kūrimui bei diegimui rinkoje.

Informacinių technologijų bendrovė “New Vision Baltija” yra prekybos sprendimų lyderė Baltijos šalyse. 2008 metų rudenį „New Vision Baltija" suteiktas „Žinių ekonomikos įmonės" vardas. Įmonė diegia pažangias sistemas, kurios gerina pirkėjų aptarnavimą ir padeda didinti prekybos įmonių efektyvumą. „New Vision Baltija" bendradarbiauja su daugeliu gamintojų iš įvairių pasaulio šalių, pritaiko jų įrangą Baltijos šalims, investuoja į savų programinių produktų kūrimą.

Tomas Pranckevičius

Žinių ekonomikos forumo konsultantas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: