Prienų rajono įstaigose ir įmonėse – profilaktinė akcija  (0)

Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacija spalio 18 – 22 dienomis Prienų rajono įstaigose ir įmonėse vykdys profilaktinę akciją „Sveikas žmogus – geras darbuotojas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akcijos metu įmonių darbuotojams bus atliekami kraujo tyrimai, matuojamas kraujospūdis, įvertinamas kūno masės indeksas bei vidinių kūno riebalų ir skeleto raumenų santykis. Akcijoje kviečiamos dalyvauti visos Prienų rajono įstaigos,  įmonės ir organizacijos. Pasak Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorės Ilonos Lenčiauskienės, dažniausiai sveikata susirūpinama ir į medikus kreipiamasi tik rimtai susirgus, nors sveikatos problemas būtų galima išaiškinti ir užkirsti kelią lėtinių neinfekcinių ligų vystymuisi bei su jomis susijusių komplikacijų atsiradimui žymiai anksčiau.

„Galbūt spartus gyvenimo tempas ir didelis užimtumas nepalieka laiko pasirūpinti sveikata. Būtent todėl ir organizuojame akciją, kurios metu medikai lankysis Prienų rajono įstaigose, įmonėse ir negaištant daug laiko tiesiog darbo vietoje paims kraujo tyrimams, pamatuos kraujospūdį, pakonsultuos. Tikiuosi, kad įstaigų ir įmonių vadovai bus supratingi, priims medikus ir net patys paskatins darbuotojus pasitikrinti savo sveikatą. Sveikas žmogus ir produktyviau, ir kūrybiškiau dirba“, - sako I. Lenčiauskienė.

Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos prezidentė, gydytoja Dangira Babenskienė informuoja, kad per profilaktines akcijas ankstyvose stadijose išaiškinama nemažai susirgimų. „Atlikus kraujo tyrimus paaiškėja, kad dažniausiai lietuvius kamuojanti problema – padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, sukeliantis širdies ir kraujagyslių ligas. Tačiau pastaruoju metu pastebime kitą tendenciją – ženklų skydliaukės sutrikimų padidėjimą, todėl labai rekomenduojame pasitikrinti skydliaukės hormonų kiekį kraujyje. Atlikus vėžio žymenų kraujyje tyrimus (krūtų, kiaušidžių, prostatos, virškinamojo trakto, plaučių ir kt.) vėžys gali būti  diagnozuotas dar pirmose stadijose“, - akcentuoja D. Babenskienė.

Profilaktinės akcijos metu visiems norintiems nemokamai bus atliekamas bendrojo cholesterolio kraujyje tyrimas, matuojamas arterinis kraujo spaudimas, įvertinamas kūno masės indeksas, vidinių kūno riebalų kiekis, procentinės kūno riebalų ir skeletinių raumenų dalys bei reikalingas minimalus paros kalorijų kiekis. Taip pat bus galimybė atlikti kitus mokamus laboratorinius kraujo tyrimus, o su didele nuolaida - skydliaukės hormonų kraujyje ir vėžio žymenų tyrimus.

Norintys dalyvauti akcijoje įstaigų, įmonių ir organizacijų kolektyvai turėtų registruotis Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure tel. (8 319)  54427.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: