Žaliuzės stiklo paketo viduje – stilinga ir šilta naujiena  (1)

Viena didžiausių Lietuvos stiklo paketų gamintojų Kauno UAB „SKP stiklas“ pradėjo gaminti stiklo paketus langams su jų viduje montuojamomis žaliuzėmis. Toks paketas žiemą patalpose geriau laiko šilumą, vasarą praleidžia mažiau saulės kaitros. Ši naujovė jau išpopuliarėjo Vakarų Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SKP stiklas“ naująją produkciją gamina naudodamas Europoje žinomos Danijos kompanijos žaliuzes ir mechanizmus joms valdyti. Danijos partneriai pasirūpina ir „SKP stiklo“ modernios produkcijos realizacija Europos Sąjungos šalyse. Kol kas visi kauniečių gaminami stiklo paketai su įmontuotomis žaliuzėmis užsakomi į Skandinavijos šalis.

Stiklo paketai su įmontuotomis žaliuzėmis gerokai pagerina lango charakteristikas: jos 12-54% sumažina šilumos laidumą, t. y. geriau saugo šilumą patalpose, o bendras saulės energijos pralaidumas sumažėja 78%, t.y. vasarą patalpos žymiai mažiau kaista. Šios energiją ypatingai taupančios konstrukcijos langai dažniausiai montuojami biuruose, viešbučiuose ir kituose viešosios paskirties pastatuose, taip pat gali tikti praktiškumo ir išskirtinumo ieškantiem gyvenamų namų savininkams. Žaliuzės stiklo paketo viduje valdomos rankiniu būdu arba elektriniu varikliuku. Tokie langai gali būti iki 3 m pločio ir 3,4 m aukščio. Standartinės žaliuzių spalvos yra balta, šviesiai pilka, kreminė bei aliuminio spalvos, o pageidaujantys gali rinktis dar iš 20 spalvų.

Pasak Žydrūno Mockevičiaus, „SKP stiklo“ direktoriaus, 2010 m. bendrovė jau gali vadinti sėkmingais. Gamybos ir finansiniai rezultatai rodo, kad statybų rinką kaustęs sąstingis traukiasi, ji stabilizavosi ir pamažu atsigauna. Pernai bendrovės apyvarta, lyginant su 2009 m., ūgtelėjo net 44% iki 18,28 mln. Lt, be to, bendrovė atsikratė nuostolių. Direktoriaus nuomone, sėkmingus rezultatus lėmė gamybos procesų ir sąnaudų optimizavimas, įdiegtos naujos technologijos gaminiai, naujų patikimų partnerių suradimas užsienio rinkose ir persiorientavimas į eksportą, kuris dabar atneša 50% pajamų. Vadovo nuomone, remiantis turimais ir suplanuotais užsakymais apyvarta šiemet turėtų augti 10-20%, o jei pavyks įgyvendinti visus planus – dar daugiau.

„SKP stiklo“ paketai ir vidaus, ir užsienio vartotojus pasiekia tiesiogiai arba su langų gamintojų produkcija. Bendrovės stiklo paketus su savo gaminiais, daugiausia mediniais langais ar aliuminio konstrukcijomis, eksportuoja Lietuvos langų gamintojai. Nemažai „SKP stiklo“ stiklo paketų per Lietuvos gamintojus iškeliauja į Baltijos šalis, Švediją, Norvegiją, Daniją, Didžiąją Britaniją, pasiekia net ir tokias tolimas šalis kaip Azerbaidžanas, Kazachstanas, JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (1)