„Canon“ pristatė keturis naujus skaitmeninius fotoaparatus  (0)

Bendrovė „Canon“ pristatė keturis naujus skaitmeninius fotoaparatus – „PowerShot A3100 IS“, „PowerShot A3000 IS“, „PowerShot A495“ ir „PowerShot A490“. Naujieji fotoaparatai yra kompaktiški, puikios išvaizdos ir itin paprasti naudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„PowerShot A3100 IS“ ir „PowerShot A3000 IS“ pasižymi originalia „Canon“ objektyvų technologija ir vaizdo apdorojimui naudoja pažangų „DIGIC III“ procesorių. „PowerShot A3100 IS“ korpusai – šviesių, patrauklių spalvų (galima rinktis mėlyną, raudoną ir sidabro spalvos apdailą), o „PowerShot A3000 IS“ – sidabro ir subtilia juoda spalva. Naujieji modeliai rinkoje pakeis fotoaparatą „PowerShot A1100 IS“. Naujieji „PowerShot A495“ ir „PowerShot A490“ – du nebrangūs ir patogūs naudoti kompaktiniai skaitmeniniai fotoaparatai, skirti smagiai naudoti kasdien. Populiarųjį „PowerShot A480“ rinkoje keičiantiems modeliams būdingos subtilios lenktos korpuso formos, originali „Canon“ optikos sistema. „PowerShot A3100 IS“ turi 12,1 milijono aktyvių taškų vaizdo matricą, o pigesnis „PowerShot A3000 IS“ siūlo 10,0 milijonų aktyvių taškų raišką. Į abu modelius įmontuotas „DIGIC III“ procesorius, 4x artinantis objektyvas ir integruotas optinis vaizdo stabilizatorius. 6,7 cm įstrižainės didelės raiškos skystųjų kristalų ekranas rodo ryškų vaizdą ir leidžia naudotojams patogiai kadruoti bei peržiūrėti nuotraukas. Į „PowerShot A495“ ir „PowerShot A490“ įmontuota 10,0 milijonų aktyvių taškų vaizdo matrica ir originalus „Canon“ 3,3x optinio artinimo objektyvas. „Smart Auto“: tiesiog nutaikykite ir fotografuokite. Režimas „Smart Auto“ su „Scene Detection Technology“ technologija leidžia fotografuoti be pastangų, nes automatiškai atpažįsta aplinkos sąlygas ir, kad būtų užtikrinta gera kokybė, pritaiko optimalų nuostatų rinkinį. „PowerShot A3100 IS“, „PowerShot A3000 IS“ ir „A495“ automatiškai nustato iki 18, o „PowerShot A490“ – iki 13 skirtingų fotografavimo aplinkų. Visomis fotografavimo nuostatomis vietoj naudotojo pasirūpina režimas „Smart Auto“, todėl fotografuoti lengviau nei kada nors anksčiau.

Be to, „Smart Auto“ pasižymi technologija „i-Contrast“, kuri analizuoja vaizdus ir užtikrina puikią ekspoziciją pašviesindama tamsesnes vaizdo dalis ir neperšviesdama tinkamai eksponuotų kadro sričių. „Canon“ fotografavimo režimas „Easy mode“ pradedantiesiems siūlo itin paprastas nuostatas, išjungią dalį valdymo mygtukų ir iš ekrano pašalina didžiąją dalį piktogramų, tad fotografuoti tampa paprasta ir aišku.

Funkcija „Smart Flash Exposure“ kiekvienoje nuotraukoje pagerina natūralų ir dirbtinį apšvietimą, išmaniai sureguliuodama blykstės ekspoziciją, kad ji atitiktų fotografavimo sąlygas. Pavyzdžiui, dienos šviesoje „Smart Flash Exposure“ aptinka ir pašalina ryškius veido šešėlius, kurie susidaro šviesai ant veidų krintant kampu: funkcija automatiškai įjungia blykstę ir pašviesina prastai apšviestas sritis. Blykstės galia taip pat kontroliuojama makrofotografijos metu: taip išvengiama peršvietimo ir išlaikomas itin mažu atstumu fotografuojamų objektų detalumas.

Veidų aptikimo technologija padeda lengviau fotografuoti draugus: ji seka veidus ir parenka tinkamą ekspoziciją bei fokusą taip, kad būtų gaunami geriausi rezultatai. Veido parinkimo ir sekimo funkcija leidžia prireikus išskirti vieną žmonių grupės veidą, o raudonų akių efekto šalinimo funkcija suranda ir pakoreguoja raudonas akis, taigi visi žmonės kadre atrodo puikiai. Išmanusis laikmatis „FaceSelf“ leidžia fotografui pačiam patekti į grupinę nuotrauką: tokiu atveju kadras įamžinamas tik jame atsiradus papildomam veidui (funkcija įdiegta į „PowerShot A495“, „PowerShot A3000 IS“ ir „PowerShot A3100 IS“ modelius).

Kūrybiškas fotografavimas minimaliomis pastangomis

Tarp kūrybiškų fotografavimo funkcijų minėtinas naujasis režimas „Low Light“, kuris pagerina nuotraukų kokybę esant prastam apšvietimui. Naujasis režimas „Super Vivid“ papildydamas vaizdus spalvomis pagyvina fotografuojamus objektus ir sukuria stulbinamą efektą. Fotoaparatuose taip pat įdiegtas režimas „Poster Effect“, mažinantis spalvų skaičių ir sukuriantis retro plakato stiliaus nuotraukas. Fotoaparatas „PowerShot A3100 IS“ leidžia paprastai žvalgyti meniu naudojantis ekrane pateikiamais patarimais ir užuominomis, kurios trumpai paaiškina įrenginio funkcijas, taigi juo naudotis itin paprasta.

Naujaisiais fotoaparatais galima ne tik fotografuoti aukštos kokybės nuotraukas, bet ir filmuoti VGA raiška su garsu. Kartu su pridėta programine įranga įdiegta įkėlimo į „YouTube“ keitimosi vaizdais sistemą funkcija, leidžianti prisijungti prie svetainės ir internetu įkelti vaizdus per kompiuterį tiesiai iš fotoaparato.  Fotoaparatai „PowerShot A3000 IS“ ir „PowerShot A3100 IS“ aprūpinti ličio jonų baterijomis. Šios baterijos lengvos, pakartotinai įkraunamos ir plonos, todėl jas paprasčiau nešiotis. Fotoaparatai suderinami su SDHC ir SDXC tipų atminties kortelėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: