Kas atsitiks „Coca Cola“ sumaišius su balikliu? (Video)  (15)

Turbūt jau visi yra matę „stogą raunantį“ dietinės Kolos ir saldainių „Mentos“ eksperimentą. Tad, dabar atėjo laikas kitam įspūdingam bandymui – „Coca Cola“ ir baliklio kokteiliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpame vaizdo siužete internetinės svetainės „YouTube“ kanalo „CrazyRussianHacker“ vedėjas nusprendė visiems gerai žinomą gėrimą „Coca Cola“ sumaišyti su balinimo skysčiu.

Palaukus minutę stiklinės turinio spalva kardinaliai pasikeitė – ji tapo visiškai skaidri, tarsi vanduo. Ir nors tai toli gražu neprilygsta sprogstamajai „Mentos“  saldainių reakcijai, tačiau ir šis rezultatas gana įdomus.

Kodėl tai vyksta?

Baliklyje esančios cheminės medžiagos laužo cheminius ryšius tarp deguonies atomų „Coca Cola“ gėrime. Šis procesas vadinamas oksidacija. Jo metu yra išlaisvinamos deguonies molekulės, kurios nutraukia cheminius ryšius tarp chromoforų – grupės atomų bei elektronų, kurie sugeria arba atspindi tam tikras šviesos bangas ir taip suteikia organinėms molekulėms jų spalvą.

Pakeitus chromoforų struktūrą, molekulės nebegali sugerti matomos šviesos, todėl rudas skystis tampa baltu arba visiškai skaidriu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(43)
(-28)

Komentarai (15)