Kas yra paslaptingoji Šiaurės Korėjos žinių vedėja? (Video)  (0)

Ri Chun-hee yra pagrindinė Šiaurės Korėjos žinių vedėja, kuri pasirodo televizijos ekrane, kai reikia pranešti apie atominių ginklų bandymus, raketų paleidimus ir perspėti apie Vakarų skleidžiamą blogį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 40 metų Ri Chun-hee liejo ašaras, juokėsi ir rėkė Korėjos Centrinės Televizijos (KCTV) eteryje, rašo BBC.

Spėjama, kad jai yra per 70 metų, tačiau niekas nėra įsitikinęs dėl jos tikrojo amžiaus. Ji greičiausiai yra žymiausia žinių vedėja pasaulyje. Bet vis dėlto ką iš tiesų žinome apie ją?

Ri Chun-hee mėgsta rožinę spalvą, o jos skiriamasis ženklas yra gerai žinoma korėjietiška suknelė „chima jeogori“. Neseniai ją dėvėjo pranešdama, kaip buvo išbandyta už atominį ginklą galingesnė vandenilinė bombą.

Tačiau ši suknelė nėra tinkama visoms progoms. Ri Chun-hee apsirengė juodai ir buvo kupina gedulingų emocijų, kai reikėjo pranešti apie Šiaurės Korėjos vadovų mirtis.

Šalies pareigūnai rodo jai pagarbą ir pasitiki ja. Manoma, kad būtent šiai vedėjai Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-Unas patiki asmeniškai pristatyti žinias apie jo partiją.

Ri Chun-hee buvo išrinktoji, kuri pranešė apie buvusių šalies vadovų Kim Il-Sungo ir Kim Jong-Ilo mirtis.

Taip pat ne per seniausiai ji paskelbė, kad vienpartinei Šiaurės Korėjos valdžiai pavyko raketa į orbitą iškelti palydovą.

Šis veiksmas buvo plačiai pasmerktas pasaulyje, nes manoma, kad tai buvo pretekstas išmėginti tolimo nuotolio raketą.

Ri Chun-hee žinias pristato dramatiškai ir savo monologuose gali svyruoti nuo riksmų iki ašarų. Tautai atskleisdama šalies vadovų kontroliuojamas naujienas, vedėja šneka tvirtu ir įsakmiu balsu.

Panašu, kad Ri Chun-hee yra labai populiari tarp tautiečių. Jos būstas yra sostinėje Pchenjane, kur jos veidas rodomas dideliuose ekranuose susirinkus minioms dėmesingų, plojančių ir kartais net verkiančių žmonių.

Nors šios ašaros greičiausiai yra suvaidintos, asmenims, nerodantiems meilės partijai, gali būti pritaikoma mirties bausmė.

Nepaisant viso to, Ri Chun-hee gali nebe ilgai būti matoma televizijos ekranuose. Dokumentinio filmo interviu metu ji atskleidė norinti žengti į kitą kamerų pusę ir pradėti ruošti naujas žinių vedėjas.

Pasak gandų, Ri Chun-hee kasdien mėgaujasi geriausiais sostinės restoranais ir pramogomis. Tai sudaro kontrastą su likusia šalies kasdienybe. Gyvenimas Šiaurės Korėjoje yra sudėtingas dėl darbų stygiaus ir dažnai dingstančios elektros.

Pagalbos agentūros spėja, kad nuo devintojo dešimtmečio beveik du milijonai žmonių šalyje mirė iš bado.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(7)
(24)

Komentarai (0)