„Renkuosi mokyti!“ kvies mokytojauti kaime  (1)

Socialinė programa „Renkuosi mokyti!“ vėl ieško jaunų entuziastų, norinčių dirbti mokyklose. Įveikusius konkursą mokytojus programa dvejiems metams įdarbins nuo didžiųjų miestų nutolusiose mokyklose – būtent jose labiausiai stinga jaunimo ir yra daugiausia socialiai pažeidžiamų vaikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pagrindinis programos tikslas – įkvėpti mokyklose gerų pokyčių, pritraukiant į jas jaunų mokytojų. Šiemet mūsų žvilgsnis nukreipiamas į atokiau nuo centrų esančias mokyklas. Tyrimai rodo, jog tokiose mokyklose vaikų pasiekimai beveik trečdaliu prastesni nei didžiųjų miestų. Ten taip pat yra gerokai daugiau vaikų iš socialiai pažeidžiamų šeimų, kuriems ypač svarbus dėmesys ir rūpestis. Todėl tokios programos mokytojai labiausiai reikalingi ten, kur jų poveikis bus reikšmingiausias“, – pranešime spaudai cituojama programos „Renkuosi mokyti!“ mokymų vadovė, Mokyklų tobulinimo centro programų direktorė Marina Vildžiūnienė.

Pasak jos, dalyvauti atrankoje gali visų aukštųjų mokyklų absolventai, kurie baigė studijas pastaraisiais trejais metais.

Atrenkant programos mokyklas, pirmenybė bus teikiama nuo didžiųjų miestų ir rajono centrų nutolusioms mokykloms, kuriose ne mažiau kaip trečdalis mokinių yra iš socialiai remtinų šeimų. Kartu su profesionaliais personalo atrankos konsultantais programa konkurso būdu į jas atrinks 30 būsimų mokytojų. Planuojama, kad su pirmosios laidos dalyviais, ketinančiais likti mokykloje, programos mokytojų skaičius bus apie 50. Tiek mokytojų per mokslo metus bendrauja su maždaug 10 tūkstančių vaikų. Susidomėjusieji jau dabar gali užpildyti pradinę paraišką dalyvauti konkurse.

Viena iš dabartinių programos dalyvių, Lina Jankauskaitė, dirbanti socialine pedagoge Kelmės J. Graičiūno gimnazijoje, ragindama išbandyti mokytojo darbą sako, kad įsijungęs į šią programą tampi draugiškos bendruomenės nariu.

„Renkuosi mokyti!“ - tai komanda, dirbanti ir kvėpuojanti tomis pačiomis idėjomis. Tai palaikymas ir paskatinimas, kuris reikalingas kiekvienam mokytojui. Daug lengviau, kai žinai, kad kitas dalyvis gali tau patarti ir padėti, nes jo problemos beveik identiškos tavosioms. Mes tapome draugais, kurie iš pusės žodžio vienas kitą supranta“. Jos kolega Mindaugas Breiva, atėjęs per programą į Emilijos Pliaterytės pagrindinę mokyklą, sako, kad mokytojo darbas brandina tave kaip asmenybę. „Pati mokytojo idėja dalintis, bendradarbiauti ir būti autoritetu savyje turi didelės atsakomybės branduolį. Ne tu pasirenki profesiją, o profesija suranda tave“, – teigia mokytojas.

Atrinkti dalyviai mokytojo darbui bus parengti pagal specialią Mokyklų tobulinimo centro ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) parengtą mokymų ir lyderystės ugdymo programą. Visos programos metu jie taps tęstinių VDU studijų studentais ir pasibaigus dvejiems „Renkuosi mokyti!“ programos metams galės įgyti mokytojo kvalifikaciją.

„Renkuosi mokyti!“ – ilgalaikė socialinė programa, kurios tikslas yra pritraukti geriausius aukštųjų mokyklų absolventus dvejus metus po studijų dirbti mokytojais, tuo pačiu ugdant asmeninius jų lyderystės įgūdžius tolesnei karjerai švietimo ar bet kurioje kitoje srityje. Tai pirmoji ir kol kas vienintelė privati verslo iniciatyva, siekianti paskatinti pokyčius Lietuvos švietimo sistemoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)