Abiturientų pasirinkimas: bus daug teisininkų  (17)

Įpusėjus abiturientų prašymų studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose pildymui, tapo aišku, kad šiemet populiariausios vėl išliks humanitarinių ir socialinių mokslų studijos bei ekonomika ir finansai. Itin daug prašymų studijuoti užpildyta į teisės specialybę, rašo „Kauno diena“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemečius abiturientus labiausiai domina socialiniai ir humanitariniai mokslai. Technologijos mokslai ne tokie populiarūs. Anot LAMA BPO atstovės Vilmos Balčiauskaitės, šią tendenciją išryškino abitūros egzaminai, kuriuos laikyti pasirinko dvyliktokai.

„Technologijoms reikalingi tikslieji mokslai. Nedaug moksleivių nori laikyti šiuos egzaminus. Studijos taip pat sudėtingos. Todėl socialiniai mokslai šlieka populiariausi, nors darbdaviai šiuo metu graibsto ne socialinių mokslų, o technologijų specialistus. Socialinių mokslų absolventai susiduria su sunkumais ieškant darbo“, – kalbėjo pašnekovė.

V.Balčiauskaitė teigė, kad abiturientai pastaruoju metu vis dažniau klausia apie stojamuosius egzaminus, kurių reikia pasirinkus kai kurias meninio profilio specialybes, žurnalistiką. Sulaukiama laiškų ir iš emigrantų. Jie klausia, ar gali kas nors kitas atnešti ir užregistruoti jų dokumentus.

Per pastarąsias dvi savaites prašymus studijuoti internetu svetainei www.lamabpo.lt. jau pateikė 19756 stojantieji. Prašymų priėmimas tęsis iki liepos 23 d. 17 val. Kvietimai studijuoti bus paskelbti liepos 27 d. iki 11 val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: