Užsienio studentai – Britanijos universitetų „melžiamos karvės“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MrT 2012-10-01 10:15
Tai kad Lietuvoje irgi ima visus kas moka. Visiem yra suteiktos galimybes mokytis, studento bedos jei nesugeba to isnaudot.
Giedriusd 2012-10-01 11:47
Straipsnis visai ant durniaus parasytas. Tema paimta ganetinai sudetinga kurioje pilna visokiausiu faktu galima butu prirankioti, bet parasyta tik pora pastraipu. Visu pirma reiketu atsiminti kad cia niekas nevercia mokytis, eina zmones savo noru i tuos anglijos universitetus. Antra reiketu pasigilinti del ko jie eina, ir viena priezasciu butu tai kad mokslui paskola gauti anglijoje yra lengviau nei lengva jei esi is europos sajungos. Plius salygos paskolos grazinimui yra tikrai patrauklios - reikes grazinti tik tuomet kai uzdirbsi daugiau nei £15k per metus. Bent jau tokiomis salygomis mokosi mano drauge. Ir sis planas yra abiems pusems labai naudingas, studentui nes jam nasta nebus uzdeta ant peciu tol kol jis nesusikurs stabilesnes finansines situacijos ir valstybei kad studetai rinksis sia sali mokymuisi ir galbut gyvenimui. Yra ir daugiau detaliu cia, reikia tik panagrineti, bet as ne zurnalistas. Nors komentara jau tikriausiai ilgesni parasiau nei pats straipsnis
patalnius 2012-10-01 17:43
Straipsnis sako tiesa ir atspindi realia UK svietimo situaicja. Pats studijuoju viename is uni UK ir tikrai galiu drasiai teigti, kad praktiskai visi univerai turi kazkoki procenta studentu kurir net angliskai nekalba, arba jei ir kalba, tai tikrai nebuna risli anglu. Jie dazniausiai mokosi iki max 2.2 balo ir jiem gerai ir uni gerai nes jie turi pinigu. Buna ir tu kurie atvaziuoja studento vizai gauti ir dirbti tuo pat metu. Su tokiais kovoja Border Agency ir ivikiai Londone paskatino pacius uni griezsciau su tuo kovoti. sitas nelabai galioja ES stdentam. mes beveik isimtis. IR, studentai is ne ES, paskolu negauna. jie moka uz moksla pusmetis i prieki. Tai kad kita kart pasidomek pries rasydamas.
faktas 2012-10-01 18:20
Na daugeliu atveju, tos "karvės" nors ir bus melžiamos, bet po baigimo savo išmelžtą dalį susigrąžins su kaupu.
secret 2012-10-01 20:39
tegu melzia ka nori. visi universitetai uk yra nuvalkioti. simtai programu, kursu ir t.t. su patvirtininmais atitinkancius universiteto standartus. tegu nejuokina!!!
Valentas 2012-10-01 22:23
Atleisk, bet universitetai UK tikrai nėra visi nuvalkioti. Be to straipsnis pasiėmė patį blogiausią save dar drįstantį vadinti universitetu pavyzdį ir bando įpiršti, kad standartai prasti UK univerų. Suraskit bent vieną žmogų tokiuose universitetuose kaip York, Sheffield, Oxbridge, Edinburgas, St.andrews, nė vienam nerasit, nes standartai yra užkelti nesveikai, o lėšos metamos į admission process yra milžiniškos, ko nėra Lietuvoje. Čia išlaikyk egziukus gerai, ir įmesim tave į sąrašiuką pagal balus. Vau, kiek daug lėšų tam reikia. Pasižiūri tegu autorius į normalius universitetus, o tai pasiėmė kažkokį iš apačios ir drįsta taikyti visiem kitiem universitetam tokius standartus O dėl London Metropolitan tai sutinku, ten įstaiga tikrai apgailėtina
Giedriusd 2012-10-02 11:53
Cia is serijos as apie rata, tu apie bata, nea? As kalbejau apie zmones is europos sajungos, kuriems lengva gauti paskola ir susimoketi uz moksla, tu apie ne ES saliu piliecius ir dar kad kai kurie nekalba angliskai. Taciau fakto tai nekeicia, kad niekas uz koju neatitempia ju ten, jie patys eina. Kokia cia melziama karve kai savo noru zmones duoda pinigus. Ir kaip tu gali sakyti kad straipsnis raso teisybe, jei straipsnyje nera uzsimenama apie skirtingas politikas taikomas ES ir ne ES saliu pielieciams kai pats savo komentare butent si fakta pastebi. Mano asmenine nuomone tai yra labai tipiskas lietuviskas propagandinis straipsnis. Su mintimi kad zmones taikys tai sau, nors aprasomi patys baisiausi atvejai neturintys nieko bendra su eiliniu lietuviu.