Užsienio studentai – Britanijos universitetų „melžiamos karvės“  (7)

Didžiosios Britanijos universitetai vilioja užsieniečius studentus, kurių anglų kalbos žinios yra tokios prastos, kad jie šalyje nebaigtų vidurinės, pareiškė viena profesorė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Voriko (Warwick) universiteto lyginamosios literatūros profesorė Sjūzan Basnet (Susan Bassnett) teigia, kad užsieniečiai studentai yra laikomi „melžiamomis karvėmis“, kurie padeda universitetams spręsti finansines problemas.

Profesorės teigimu, kai kurie dėstytojai net papildomai iš tokių prastai angliškai kalbančių studentų užsidirba, nes padeda jiems rašyti rašinius.

Tokį pareiškimą S. Basnet padarė po to, kai Pasienio agentūra prieš mėnesį uždraudė Londono Metropoliteno universitetui priimti užsienio studentų po to, kai buvo išsiaiškinta, jog ketvirtadalis universiteto studentų neturi teisės būti šalyje.

Tačiau S. Basnet teigia, kad šis skandalas tėra ledkalnio viršūnė ir kad Londono metropoliteno universitetas tiesiog tapo atpirkimo ožiu.

Šiuo metu britai studentai už studijas universitete moka iki 9 tūkst. svarų sterlingų per metus. Savo ruožtu iš užsieniečių studentų už metus gali būti imamas iki 20 tūkst. svarų sterlingų mokestis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(1)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: