NFQ kviečia mokytis programavimo  (9)

El. verslo ir IT paslaugų bendrovė NFQ informatikos studentus bei technologijų entuziastus kviečia nemokamai patobulinti savo programavimo įgūdžius trijų mėnesių trukmės intensyvių praktinių užsiėmimų cikle „NFQ Akademija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais programuotojo specialybė tampa vis geidžiamesnė ne vien darbdavių, bet ir jaunimo. Tai patvirtina ir Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO), kurios duomenimis, didžiausias šių metų stojimų pokytis buvo labai padidėjusi su informatika susijusių studijų programų paklausa.

Visgi norint gauti įdomiausius darbo pasiūlymus, vien teorinės universitetų medžiagos studentams dažniausiai nepakanka. Todėl net rinkoje geidžiami jaunieji informatikai dega noru įgyti praktinės patirties. 

Pasak „NFQ Akademijos“ vadovės Jurgitos Markevičienės, dalis informatikų jau pirmuosiuose kursuose gauna pasiūlymų dirbti iš įvairių IT įmonių ar bando programuoti kaip laisvai samdomi specialistai. Tačiau prieš 2 metus NFQ pradėta praktinių užsiėmimų programa jaunuolius taip pat itin domina dėl galimybės ją derinti su studijomis, mokytis iš pasaulinius projektus plėtojančių NFQ lektorių ar ilgainiui įsidarbinti kompanijoje. 

„Kviesdami studentus nemokamai pasimokyti programavimo juos paruošiame darbo rinkai dar universiteto suole. Daliai „NFQ Akademijos“ studentų pasiūlome vėliau dirbti pas mus, tačiau itin džiugina ir tai, kad mūsų absolventams suteikiamas diplomas jau dabar yra vertinamas ir kitų IT darbdavių“, – sako J. Markevičienė.

Per tris ankstesnius semestrus Kaune ir Vilniuje „NFQ Akademija“ priėmė daugiau kaip 100 jaunųjų programavimo specialistų. Į projektą per šį laiką NFQ investavo daugiau kaip 1,5 mln. Lt.

Rudens „NFQ Akademijos“ sesija startuos rugsėjo pabaigoje, o registracijų laukiama iki rugsėjo vidurio.

Kauniečiams rudens sesijai pasiūlyta naujovė – buriama ne vien PHP programavimo kalbos, bet ir JAVA grupė. Jai užsiėmimus ves didžiausios pasaulio kelionių paieškos sistemos KAYAK komandos nariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (9)