Knygų pakeitimas planšetėmis su Windows 8 baigėsi „stichine nelaime“  (18)

Pasaulyje yra tikrai nemažai mokyklų, kuriose vykdomas eksperimentas: kas būtų, jei užmirštume popierines knygas, o mokiniams duotume naudotis planšetiniais kompiuteriais? Vienai Airijos mokyklai toks bandymas baigėsi gana liūdnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mauntrato valstybinė mokykla nusprendė šiais mokslo metais vietoj popierinių vadovėlių nupirkti planšetinių kompiuterių HP ElitePad su Microsoft operacine sistema Windows 8. Kiekvienas įrenginys mokyklai kainavo $741. Tačiau vėliau prasidėjo tikras košmaras.

Mokiniai skundėsi, jog planšetiniai kompiuteriai neįsijungia, netikėtai „užmiega“, tuo tarpu planšetinių kompiuterių motininės plokštės staiga pradėjo gesti.

Mokyklos direktorius tėvams parašė laišką, kuriame buvo kalbama, jog HP ElitePad tapo „tikra stichine nelaime“, o mokyklai neliko nieko kito, kaip tik grįžti prie popierinių vadovėlių.

Šiuo metu kompanijos HP ekspertai bando išsiaiškinti problemos priežastis, tačiau kol kas neaišku, kada planšetiniai kompiuteriai vėl galėtų užimti savo vietą švietimo sistemoje.

Mokykla apie 18 mėnesių ieškojo įrenginio, kuris idealiai tiktų mokiniams: su tekstų procesoriumi, pakankamu kiekiu atminties ir t.t. Ir kol sprendimai su Windows 8 kenčia nuo panašių problemų, didžioji dalis švietimo įstaigų renkasi Apple iPad: planšetinio kompiuterio dalis šiame segmente sudaro apie 94%.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (18)