Milijardieriaus patarimas moksleiviams: pamirškit universitetus – dabar geriau gyvena santechnikai, nei teoretikai  (10)

Buvęs Niujorko meras, milijardierius Michaelis Bloombergas pataria pamiršti aukštojo mokslo studijas. Geriau įgyti konkretų amatą, tarkim, tapti santechniku. Kaip rašo Tvn24.pl, M.Bloombergas siūlo aukštesniųjų klasių mokiniams pagalvoti dukart, prieš renkantis universitetą. O dar geriau – patikrinti, kiek uždirba realią profesiją, o ne tik teorinių žinių turintys žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu šiandien jūsų vaikas nori studijuoti, bet nėra pakankamai geras, jis pateks tik į prastą universitetą, tada jo laukia ilgas kelias. Bet jeigu jis moka sutarti su žmonėmis, tai, tarkim, tapęs santechniku jis turės puikiai mokamą darbą, nes demonstruos puikius gebėjimus“, – teigė M. Bloombergas.

Buvęs Niujorko meras ir informacinės agentūros „Bloomberg“ steigėjas tvirtina, kad, užuot mokėjus 50–60 tūkst. dolerių per metus už studijas Harvarde, geriau tiek uždirbti būnant santechniku. Po kelerių metų uždirbtus pinigus jau galima investuoti, pavyzdžiui, į nuosavą verslą.

M. Bloombergas pateikė pažįstamo santechniko istoriją. Tas žmogus po kurio laiko įsteigė savo įmonę, dabar yra įdarbinęs būrį žmonių. Šis žmogus nestudijavo universitete, bet dabar turi verslą, žaidžia golfą. „O aš apie tai svajoju“, – pareiškė milijardierius.

Jo teigimu, dabar vidurinioji klasė tuoj po studijų nebeuždirba tiek daug, kaip prieš kelerius metus. Ir viskas yra dėl technologijų, kurios keičia žmones, atlieka jų darbą

Portalas Bustle.com pateikia palyginimui duomenis, kiek galima uždirbti JAV po studijų ir dirbant nekvalifikuotą darbą. Tarkim, kiemsargio. Šis darbas gal ir nėra toks patrauklus, kaip viešųjų ryšių konsultacijos, bet kiemsargis pirmaisiais savo darbo metais uždirbs 60 tūkst. dolerių, o štai jaunasis viešųjų ryšių specialistas – vos 20 tūkst. dolerių.

Net valyti tualetus, nors tai tikrai nėra malonus darbas, apsimoka labiau – metinis uždarbis siekia 50 tūkst. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(46)
(8)
(38)

Komentarai (10)