VU mokslininko išvada apie matematikos egzaminą: reikia viešo atsiprašymo dėl tokių nesąmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Egidijusd1 2016-05-16 14:07
Pataisykit pavadinimą.
SaMaras 2016-05-16 14:08
"Matematikai-teoretikai neturėtų primetinėti šioje srityje savo nuomonės. Ne visi vaikai stos į matematikos fakultetus. Nereikia mokinių atbaidyti nuo matematikos perdėtu jos sausumu ir griežtumu. Nereikia dar vienai mokinių kartai sukelti alergijos nesuprantamai, nesuvokiamai, su gyvenimu nesusijusiai matematikai dėl matematikos. Kas po to būna mes visi žinome iš savo tėvų, senelių, kitų artimųjų patirties“, – sakė P. Gudynas." na jo.. fizikai neturėtų primetinėti savo nuomonės kaip mokyti fizikos, chemikai kaip mokyti chemijos.. koks skirtumas o po to stebimės kad auga dundukai neturintys elementarių žinių ar gebėjimų. Iš pateiktų pavyzdžių tikrai galima numanyti, ko iš tikro reikalauja, bet atsimenu, kad dažnai taip ir būdavo tikrinama ar mokiniai tikrai įsiskaito į sąlygas (pateikiama užduotis taip, kad pradžioje atrodo kad reikės ieškoti vieno, bet užklausia kažko kito, ir neįsiskaitęs o tik numanydamas klausimą tada ir prašauni...) ir taip labai jau panašėja į teksto suvokimo testą o ne į matematikos.. bet kai duoda testo suvokimo klausimus o po to pyksta kad mokinys atlieka analizę tai jau nekažką..
dzo 2016-05-16 15:27
O technologijoms.lt irgi reiketu atsiprasyti uz nemokejima rasyti be klaidu.
aurimokas 2016-05-16 15:33
Jeigu 3 ir 8 klausimo (apie baseina ir apie staciakampi) vaikas nesupranta ka jam reikia surasti, tai ne tik kad toks neturetu studijuot aukstojoj mokykloj, bet net ir 8 klasiu baigt nevertas, nes turi buti protiskai atsilikes, kad nesuprast, jok ne identiskos staciakampio krastines ilgio klausia
kestutisz 2016-05-16 15:41
Nu kad ne, kad jau kūrėjai traktuoja tai kaip "ne sausą matematiką", tai kaip tik greičiausias ir logiškiausias teisingas atsakymas ir yra ta kita kraštinė kurios net skaičiuoti nereikia.
geziokas 2016-05-16 15:47
tipiškas lietuviškas požiūris: prašo specialisto patarimo ir kritikos, tačiau ją išgirdęs, pasako, jog neturėtų kištis liūdna, kad mokiniai įsisiūbiuoja į matematikos užburtą ratą: jos nesuprantantys rengia testus mokiniams, kad patikrinti jų žinias ir įspraudžia į rėmus, jog negalima atsakyti kitaip, nei nurodyta. Tokiu būdu yra pašalinamas naujų įdėjų diegimas, klaidų filtravimas ir stabdo individualų mąstymą. Panašiai vyksta ir su lietuvių kalbos teksto suvokimu: neįmanoma įvertinti subjektyvios nuomonės objektyviais kriterijais. Gerai tiek, jog rašiniai yra liberalizuoti ir galima reikšti subjektyvią nuomonę.
Evil Goku 2016-05-16 16:57
Jeigu nori sužinoti, koks yra gretimos kraštinės ilgis tai taip ir klausi. Kai prasideda interpretacijos, tada prasideda nesąmonės. Ne ekstrasensų egzaminas čia buvo. Yra daug atveju, kai iš pažiūros klausia vieno dalyko, po to išaiškėja, kad visai ko kito. Tokie dalykai, taip visada darom, pagal default'ą čia taip būna, ankščiau taip darydavo ir pan., turi būti išgyvendinti. Jei nėra bendrų nurodymų, ką daryti, jei nepilnai duota sąlyga, tai nepilnų sąlygų ir neturi būti.
MindaugasV85 2016-05-16 19:14
O jie rėkia, kad mokinių žinių lygis žemas, kai patys su protu susipykę Ir žinot ką? Nubaustų ir šiemet nebus. Ir net nebus pasimokiusių iš jų. O durniausi liks mokiniai Ale tu klausyk ką tau vyresnis sako - čia gi jis, sukriošęs ir bedvėstantis, diktuoja taisykles
wo123 2016-05-16 22:05
Egzaminas 8-okams?! Ar jūs išprotėjot?! Matau, kad grįžtama į sovietinius viduramžius, kai mūsų proseneliai ir seneliai mokyklose po 8 klasių egzaminus laikė. Jokių privalomų egzaminų iki 12 klasės ! Greičiau tuos Homo Sovietikus Pirdylikus į kapus reikia nuvaryti. Jei nepažabosim Sovietinių jėgų sunaikinsim švietimo sistemą ir savo ateitį.
aurimokas 2016-05-17 08:33
Ir taip jau buku debilu karta auga, kurie nori visko sabloniskai ir pazodziui, kad nereiktu krutint turimu dvieju smegenu vingiu, tai matai net ir matematikos uzduoty nori kad butu viskas aiskiai kaip 2 metu vaikui isaiskinta (gerai kad dar neprisikabino, kodel nepaaiskinta kas yra staciakampis ar tramplinas), kad tik nereiktu paciam mastyt ir panaudot loginio mastymo.
punktyras 2016-05-17 12:37
Lygiašonio trikampio kraštinė – 5 cm, įstrižainė – 12 cm. Apskaičiuokite trikampio plotą. Turite 90 sekundžių.
Kyborg 2016-05-17 13:09
Maišai loginį mąstymą su intuityviu. Vadovaujantis loginiu mąstymu tinka bet kuri kraštinė, tuo tarpu vadovaujantis intuityviu reikia rast gretimą kraštinę (dažniausiai tokio tipo uždaviniuose reikia rast gretimą kraštinę, todėl intuicija sako, kad ir šiam uždavinyje reikėtų jos ieškoti). O matematika visų pirma skirta loginio mąstymo lavinimui, o ne intuityvaus. Tad ir uždaviniai turi būt korektiški, nepaliekant vietos interpretacijoms.
Niemand 2016-05-17 13:14
Tikslieji mokslai tam ir tikslieji, kad juose viskas privalo būti tikslu ir naudojant matematinius, o ne poezijos metodus. Iš principo, tokie uždaviniai gali būti duodami, bet tokiu atveju teisingi atsakymai turi būti atitinkami: stačiakampio atveju bet kurios kraštinės ilgis, neegzistuojančio trikampio atveju - NaN ir t.t. Iš kitos pusės, kalbant konkrečiai apie mokyklinukų testavimą nėra sąžininga duoti sąmoningai klaidinančius uždavinius, nebent kokį vieną kitą, kad leisti pasireikšti geriausiems.
geziokas 2016-05-17 16:29
tas pats ir nekorektiškas trikampis galėjo būti paliktas ramybėje, jei atsakymas būtų NaN. "Kengūra" man patinka vien dėl šios priežasties. Ten įdeda uždavinių, kur vienas iš atsakymo variantų yra: Nėra sprendinių, Neegzistuoja ir t.t. Tokių reikia ir brandos egzaminuose ir PUPP'e. Ir dar pagrįsti savo nuomonę.
punktyras 2016-05-17 16:56
Bet gal ne per 90 sekundžių.
immortallt 2016-05-17 17:12
Kad bukėja mokiniai, tai faktas. Klaidų pasitaiko, taisyti reikia, bet inkštimas per visus galus jau užkniso. Atsiverskit CFA egzaminus, jei norit sužinoti, kas yra sunku.
zet 2016-05-17 18:41
immortallt 2016-05-17 17:12 Kad bukėja mokiniai, tai faktas. Klaidų pasitaiko, taisyti reikia, bet inkštimas per visus galus jau užkniso. Atsiverskit CFA egzaminus, jei norit sužinoti, kas yra sunku. >>>> Ir kaip tavo nuomone visuomene tobuleja ? Tu esi grynai baudziavos mastymo liekana. Neisisok, kad ir kaip blogai butu. Jei musa - pats kaltas. Jei isprievartavo - kam taip apsirengiai. Jei neisprendei neteisingos uzduoties - pats kvailas, nes sudarytojas visada teisus. Geda del tokiu visuomenes nariu kaip tu , kurie pateisina nekokybe, apsileidima. Progreso stabdis.
zet 2016-05-17 18:45
dar, Gudynas pabrėžė, kad nuo panašių klaidų niekas nėra apsaugotas. Tai tereikia kam nors nors karta tas uzduotis perspresti, tik tiek. Visiskas apsileidimas. istorija rodo, kad kol uz klaidas nebus baudziama ("neleks galvos"), tol klaidos bus daromos.
geziokas 2016-05-18 09:21
būtų viskas ok, jei ne faktas, jog mokiniai negeba išspręsti net ir korektiškų lengvų uždavinių. Nieks neteisina apsileidimo, tiesą sakant, pats teisini mokinių apsileidimą, nes tai jų rezultatai prastėja. NEC darbuotojų klaidos yra per mažos, jog šitaip darytų įtaką rezultatams. Šiame ginče negalima pateisinti nei vienos pusės. Abi pusės turi savo pareigas, tačiau akivaizdžiai jų nevykdo.
zet 2016-05-18 13:33
Tu vel teisini apsileidima. Kada mes gyvensime geriau ? Su tokiu poziuriu kaip tavo - niekada. As mokyklos laikais tikrai nebuvau "zubryla", bet matematikos kursa zinojau 180% (daugiau negu reikia). Nors vakarais visad budavau su draugais ar zaisdavau krepsini, bet esu daugumos fizikos bei matamikos olimpiadu dalyvis su gan gerais rezultatais. Esu uzdaviniu geriau issprendeds uz pirmos vietos pvz nugaletoja . Ka as tuo noriu pasakyti. Kad visada budavo negerai suformuotu uzdaviniu ir tas mane visada piktindavo. O dabar ju kiekis dar padidejes. Tai rodo dar didesni neatsakinguma tu, kas ruosia egzaminus. Ir si tema yra konkreti, apie klaidas salygose, ne apie mokiniu lygi. O temos nukreipimas primena (kaip jau minejau) baudzavos sindroma. Bus atskiras straispnis apie mokiniu lygi - tada ir komentuokite. Yra iskeliama problematika, reikia moketi nagrineti ja nenuklystant i pievas. Nes pastoviai, kas nors paraso, kad susidure su kokia nors netvarka, taisykliu pazeidinejimu tai pastoviai atsiranda komentatoriai : tai vai kokie mes ponai pasidare, tai vai koks susireiksimines, tai vai, nesugebi isspresti uzdaviniu, vai kokai netikusi karta, vai vai vai . Pastoviai, visur. Net ir technologijos.lt portale. Nesugeba zmones susikoncentruoti demesi i iskelta ar issakyta uzdavini. Panagrinejus, gal tos problematikos tikrai nera ir reikalas ispustas, o gal yra. Jei yra, ka daryti, kad nebutu? Bet pradziai reikia panagrineti, nenukrypstant i lankas ir neprandent mesti baudziavos kaltinimus kad kazkas kitas yra blogas. Sis atvejis net aprasytas psichologijoje (nepamentu kaip vadinasi) , cia jums pamastymui....